Dumplings på primusen
Anine Gutubakken Byles
Publisert 28.08.2020 09:28
Oppdatert 11.09.2020 11:56
Dumplings på primusen
Foto: Anine Gutubakken Byles
Dumplings er deilige munnfuller som kan lages i mange varianter. Med andebryst, sesamolje, soyasaus, ingefær og chili blir dette en eksotisk snack til fjells.

​​Tips til dumplings på primusen 

  • Om du ikke har en pinnekjøttrist kan du ta av nettingen på en sil som kan plasseres opp ned i gryta på primusen. 
  • Ha bakepapir i bunnen av plastboksen du frakter dum plingene i slik at de ikke setter seg fast 
  • Vannet bør koke mens dumplingene dampes slik at de ikke fester seg i pinnekjøttristen/nettingen 
  • Bruk ferdige wontonark for å gjøre det enklest mulig. De får du kjøpt i asiatiske butikker. Eventuelt kan du lage egne med 250 gr hvetemel og 1,3 dl vann, elt godt, heves i minst to timer og kjevles så tynn som mulig.  
  • Spikk dine egne spisepinner 

Utstyr som kreves

  • ​En stor plastboks
  • En liten plastboks
  • Bakepapir
  • Pinnekjøttrist eller nettingen fra et dørslag/sil
  • Klype
  • Primus med gryte og lokk
  • Vann
  • Gass
  • Lighter

Oppskrift

Ingredienser
4 personer

20 stk ferdig wontonark
Fyll:
0.5 løk 
1 fedd hvitløk 
stkvårløk 
0.5 stk chili 
1 ts ingefær 
2 ss sesamolje 
2 ss søt soyasaus 
stkandebryst 
1  ts salt 
1 ts pepper 

Saus: 
2 dl søt soyasaus 
1 ss sesamolje 
ts knust chili 
0.5 chili 
stkvårløk ​

Forberedelser hjemme

Dumplings:

  1. Finhakk løk, hvitløk, vårløk, chili og ingefær. Varm opp en stekepanne med sesamolje, og stek grønnsakene i 5 minutter.  
  2. Tilsett soyasaus og la den redusere. Avkjøl grønnsakene litt før du har dem over i en blender sammen med andebrystet. Blend alt sammen til du har en farse.  
  3. Bruk et glass til å trykke ut wontonarkene slik at de blir runde. Plasser 1 ts farse i midten og pensle vann rundt kanten. Brett kantene på dumplingen sammen og lag to folder inn mot hverandre på midten. Plasser dem i den store plastboksen. 

IMG_9435.jpg

Saus: 

  1. Finhakk vårløk. Ha søt soysasaus, sesamolje og knust chili i den lille plastboksen og rør det godt sammen.  
  2. Smak til med mer sesamolje eller chili for mer smak.  

IMG_9462.jpg

IMG_9448.jpg

På primusen: 

  1. Plasser nettingen/pinnekjøttristen i bunnen av gryta på primusen og fyll med vann. (vannet skal ikke være over risten). 
  2. Skru på primusen på middels høy varme og plasser dumplingene på topp av nettingen/pinnekjøttristen.  
  3. Dampes i ca. 5 minutter under lokk. 
  4. Spikk noen spisepinner og server dumplings med saus over eller dypp en og en i sausen. 

IMG_9454.jpg 

IMG_9434.jpg

Til alle oppskrifter​


​Del dine middager med #njffmat på Instagram. 


- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Bilforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.