Effektive jervejegere
Espen Farstad
Publisert 03.03.2021 08:10
Oppdatert 03.03.2021 13:16
Effektive jervejegere
Aldri har jervejegerne vært mer effektive enn ved årets jakt. Jervebestanden er godt over bestandsmålet i alle rovviltregionene.

​Lisensfellingsperioden startet 10. september i fjor og varte til 15. februar i år. Ved lisensfellingsperiodens slutt 15. februar var 74 jerver belastet kvotene. Uttaket har økt hvert år siden 2017/2018, da det ble tatt ut 45 jerver. 

Jegerne er et viktigste verktøyet for forvaltningen

– Stortinget har bestemt at lisensfelling skal være det viktigste verktøyet for å regulere jervebestanden, og det er dermed et mål at flest mulig av uttakene skal gjøres i lisensfellingsperioden, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet. 
Jervebestanden er over bestandsmålet for alle de regionene som har bestandsmål for jerv. Det betyr at alle regionale rovviltnemnder har hatt myndighet til å fastsette kvoter for lisensfelling. Stortinget har vedtatt at bestandsmålet for jerv skal være 39 årlige ynglinger i landet.

Dyktige jegere

- Lisensjegerne som er ute etter jerven blir dyktigere, sier jaktkonsulent i NJFF, Roar Lundby. NJFF har gjennom rovviltprosjektet, som vårt Jakt- og Fiskesenter holder tak i, arbeidet for å motivere og øke kunnskapen til de som vil ut og prøve seg på lisensfelling av jerv. Vi har fått på plass regelverk som gjør at både båsfangsten og åtejakta er blitt «enklere» å administrere for jegerne. I tillegg har flere fått på plass gode jakthunder som etter hvert har blitt meget effektive på jerven. Det er derfor svært gledelig å se at lisensjegerne tar ut mer og mer jerv under den ordinære lisensfellingsperioden.​

Les mer om forvaltningen av jerv i Miljødirektoratets nyhetsbrev.​​​​​​​​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund gul
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.