Ekstraordinært uttak av ulv
Espen Farstad
Publisert 08.02.2018 09:43
Oppdatert 09.02.2018 12:17
Ekstraordinært uttak av ulv
Regjeringen har besluttet at de tre gjenværende årsvalpene i Julussa og Osdalen skal felles. Statens Naturoppsyn skal stå for fellingene.

​Etter den vellykkede ulvejakten i januar, der jegerne gjennom god organisering og god jakt felte de 16 ulvene det var gitt fellingstillatelse på i Osdalen og Julussa, var det fremdeles ulv igjen i revirområdene. Fellingene var begrenset til de 16, åtte i hvert revirområde, men samtidig var det en intensjon om å ta ut begge disse flokkene.
-Etter at kvoten på 16 dyr ble tatt ut i januar, ble vi oppmerksomme på at det var flere ulver igjen fra årets kull enn det som var tatt høyde for i kvoten. Disse dyrene tas ut for å følge opp vedtaket av 1. desember 2017 om å ta ut ulvene i Julussa- og Osdalenflokken, sier Klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

Statens Naturoppsyn får oppdraget 

Den ordinære lisensjakten i området er avsluttet. Det ekstraordinære uttaket som statsråden har besluttet skal iverksettes av Miljødirektoratet ved Statens Naturoppsyn.
Her kan du lese hele vedtaket fra Klima- og miljødepartementet om uttaket av de tre ulvene.

13 valpekull registrert

Ulvebestanden er langt høyere enn den har vært på lang tid. Dette viser den foreløpige bestandsrapporten fra 11. januar i år som sier at så langt er det registrert 13 valpekull denne vinteren. Disse er fordelt på sju helnorske valpekull der Julussa og Osdalen er inkludert, og seks valpekull i grenserevirene. Totalt antall ulver registrert i Norge er 97-98. Tallet inkluderer helnorske ulver og alle ulver i grenserevirene. 23 av disse er seinere skutt under vinterens lisensfelling slik at det nå er 74-75 ulver igjen.


 

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Gjensidige2019
Herlet Tech
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.