Elgbiff med bacon
Publisert 20.11.2019 10:12
Oppdatert 20.11.2019 10:12
Elgbiff med bacon
Foto: www.matprat.no
Indrefileten er tradisjonelt skytterens trofé. Det er et edelt stykke kjøtt, som gjerne kan opphøyes ved å få en baconskive surret rundt seg. Det smaker fortreffelig.

​Elgbiff med bacon

Ingredienser til 4 porsjoner:

800 g indrefilet av elg , delt i biffer
8 skive bacon
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
2 ss margarin​

Appelsinsaus:

20 stk stjerneløk (delikatesseløk)
dl appelsinjuice
ss sitronsaft
ss brunt sukker
ss smør
ss hakket frisk kruspersille

stk gulrot , evt. babygulrøtter

Slik gjør du:

1. Rens småløk, og legg dem i en kjele med appelsinjuice, sitronsaft og sukker. Fosskok uten lokk i ca. 20 minutter til sausen har tyknet. Rør inn smør og hakket persille.

2. Krydre elgbiffene med salt og pepper, og surr to baconskiver tett rundt biffene. Fest eventuelt med en tannstikker.

3. Bruk god varme, brun biffene fint rundt på baconsiden først. Stek snittflaten til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt.

4. Sett gulrøtter over til koking.

Server gjerne med en god potetmos som er smaksatt med litt smørdampet sopp eller urter.​

Foto: MatPrat


- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.