Elgburger til middag
Publisert 02.08.2018 09:43
Oppdatert 03.08.2018 10:52
Elgburger til middag
Foto: Matprat.no
Grillsesongen fortsetter og her er et lettvint og veldig godt måltid du kan servere om du har noe elgkjøtt igjen i fryseren.

​​​En real elgburger er suveren mat for de fleste. Prøv denne, med smak av sennep, pære og bacon.​ Du kan også lage hjorteburger ved å bruke kjøttdeig av hjort istedet for kjøttdeig av elg.​

Ingredienser til 4 porsjoner

​​500 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ss margarin til steking
4 stk hamburgerbrød
1 pk ferdigkuttet salatblaning
4 ss seterrømme
1 ss ravigottesaus
1/2 stk rødløk
1 stk pære
4 skiver bacon

Slik gjør du

  1. ​Rør salt og pepper inn i kjøttet. Del kjøttdeigen i fire og form til hamburgere på en fuktet fjel.
  2. Stek elgburgerne i margarin på god varme, ca. 2 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen. De skal bare så vidt være gjennomstekte.
  3. Rør sammen rømme og ravigottesaus og bland det lett inn i salaten. Skjær løk i skiver. Sprøstek bacon. Del pæren i skiver og stek den lett i baconfettet.
  4. ​Varm gjerne hamburgerbrødet. Legg salat og løk på bunnen. Legg burger, pæreskiver og bacon over. Ripsgelé smaker godt til.​

​​​​​​Kilde: Matprat.no​






Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Herlet Tech
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.