Elgburger med skogens tilbehør
Publisert 15.05.2020 09:01
Oppdatert 02.07.2020 10:45
Elgburger med skogens tilbehør
Foto: Anine Gutubakken Byles
En saftig elgburger egner seg like godt på grillen som i stekepanna. Med en smakfull soppstuing, cherrytomater, spekeskinke og hjemmelagde hamburgerbrød blir dette sommerens vinner.

​​​​​​​​​​Om du har kjøpt hamburgerbrød kan du starte med å lage elgburgerne. Skal du bake hamburgerbrød, bør du gjøre det først. Oppskriften finner du nederst i artikkelen.

Frisk opp elgburgeren med tilbehør

Vi valgte å friske opp med søte cherrytomater og en blandet salat som en kontrast til elgburgeren og soppstuingen. Ovnstekt spekeskinke ble prikken over i-en. Men her kan du velge ditt favoritt-tilbehør, for eksempel vil en tyttebærchutney, smørstekte kantareller, rødbeter eller pepperrotchips også smake nydelig som tilbehør.

Oppskrift

Ingredienser
4 porsjoner:

Elgburger:
0.5 stk løk
100 gram bacon
400 gram elgkjøttdeig
2 ss brødrasp
1 egg
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss smør
4 skiver ost

Soppstuing:
250 gr sopp
0.5 løk
1 ss smør
1 dl fløte
0.5 ts salt
0.5 ts pepper

Tilbehør:
Hamburgerbrød (oppskrift under)
4 skiver spekeskinke
Salat
Cherrytomater

Slik gjør du:

Elgburger:

  1. Finhakk løk og bacon, og ha det i en bolle sammen med elgkjøttdeigen.

  2. Tilsett brødrasp egg, salt og pepper og kna alt godt sammen.​

  3. Form fire burgere og stek gylne på begge sider i en stekepanne med smør. Om du ønsker ost på kan det has på mot slutten av steketiden.

Soppstuing:

  1. Finhakk sopp og løk.

  2. Varm opp en stekepanne med smør og fres soppen og løken til den er gyllen.

  3. Ha i fløten og la det koke på medium varme til soppstuingen tykner.

  4. Smak til med salt og pepper.​

  5. Mens soppstuingen putrer kan du skru på grillen i stekeovnen og legge spekskinkeskivene på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes til de er crispy.​

  6. Del hamburgerbrødet i to og ha salat og cherrytomater på den nederste delen. Ha så elgburgeren på og avslutt med soppstuing og toppen av hamburgerbrødet.

Hamburgerbrød

Ingredienser
9 hamburgerbrød:

500 gram hvetemel
6 gr tørrgjær
2 dl melk
1 ss sukker
3 ss smeltet smør
1.5 dl vann
1 ts salt

Slik gjør du:

  1. Ha hvetemel og tørrgjær i en bakebolle.

  2. Varm opp melken til 37 grader og rør inn sukker. Ha det over i bakebollen.

  3. Smelt smøret og ha i vann. Ha det over i bakebollen og elt i ca. 10 minutter til deigen slipper bollen. Mens deigen elter tilsetter du saltet.

  4. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve på et lunt sted i ca. 1 time.

  5. Varm opp stekeovnen til 225 grader over- og undervarme.

  6. Når deigen er ferdig hevet has den over på et melet underlag. Del deigen i ni emner og trill emnene til boller.

  7. Ha bollene over på et bakepapirkledd stekebrett og trykk dem flate med håndflaten.

  8. La hamburgerbrødene etterheve under et fuktig håndkle i ca. 30 minutter.

  9. Pensle bollene med vann og strø på sesamfrø.

  10. Hamburgerbrødene stekes på midterste rille i ca. 12 minutter.​​

Til alle oppskrifter​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.