Elgkarbonader til koldtbordet
Publisert 15.05.2019 12:49
Oppdatert 15.05.2019 12:50
Elgkarbonader til koldtbordet
Foto: Matprat.no
Saftige og smakfulle elgkarbonader er en fulltreffer, enten det er til familiens hverdagsmiddag eller i selskapelige anledninger. Det finnes mange ulike oppskrifter. Disse karbonadene er spedd med litt fløte og er ekstra gode.

​Ingredienser til 4 porsjoner​

500 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
1 ts salt
1 ss potetmel
1 ss hvetemel
1 stk egg
½ ts pepper
¼ ts revet muskatnøtt
1 ts tørket timian
2 dl matfløte
2 ss margarin til steking

Slik gjør du​

  1. Rør salt inn i kjøttdeigen til den blir seig. Rør inn potetmel, hvetemel og krydder.Tilsett egg og bland godt.
  2. Spe med fløte i to omganger, og rør godt mellom hver gang.
  3. Del deigen i åtte emner og form til karbonader på en våt fjel. Stek i ca. 2 minutter på hver side til de er så vidt gjennomstekt.
  4. Server elgkarbonader til middag med grønnsaker, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.
Du kan også bruke kjøttdeig/karbonadedeig av hjort til hjortekarbonader.

Det smaker også godt med et varmt karbonadesmørbrød med stekt løk og salat eller du kan sette et stort fat med elgkarbonader sammen med varmrettene på et koldtbord.

Kilde: Matprat.no​​​

- Annonse -
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.