Et jubileumsår med mangfold
Publisert 10.12.2020 15:19
Oppdatert 10.12.2020 15:20
Et jubileumsår med mangfold
Ett av filmportrettene er Jan Petter Mellum, Kjetil Johansen og Knut Utne i Moss og Omegn JFF som kultiverer gytebekker for sjøørret i Rygge. Når man høster av naturen, gir det mening å gi noe tilbake sier de. Foto: Kalle Meidell.
Vi er 150 år! I jubileumsåret viser vi 7 portrettfilmer av våre medlemmer. Hensikten er å vise organisasjonsmangfoldet.

​​Filmene presenterer utvalgte medlemmer over hele landet. Dette er vakre og varme filmer som viser hvem jegerne og fiskerne er og hvorfor vi driver med jakt og fiske. Filmene går i sosiale medier.​

Bryter ned fordommer

- Satt ytterst på spissen tenker noen utenforstående på oss jegere og fiskere som en relativt homogen gruppe: Menn som pusher 50. Som realiserer seg selv og som gleder seg over å ta liv. Dette bildet må vi bryte ned. Sannheten er at vi er et flott mangfold av jegere og fiskere, vi er utøvende forvaltere og de færreste er så glad i natur og dyr som oss. Portrettserien som nå lages, viser mangfoldet blant medlemmene, sier prosjektleder for jubileet, Henning Ottarsrud. ​

NJFF feirer det som kommer

Han understreker betydningen av å være en mangfoldig organisasjon.

- Vi blir mer robuste og vi får gjennomslagskraft i en større del av befolkningen. Vi får også flere medlemmer. I dette jubileet skal vi feire NJFF inn i fremtiden. Vi skal finne frem til innhold som passer kommende generasjoner. Samfunnet har endret seg dramatisk, og det har skjedd svært mye de siste 20 årene. Nå opplever vi en sterk grønn bølge med interesse for miljø, bærekraft, helse og ikke minst hva som er sunn mat. Vi skal kjenne vår besøkelsestid, lytte til yngre generasjoner og formidle alt det flotte som NJFF står for. Vi sitter med mye god kunnskap, og vi tar imot alle med åpne armer, smiler Ottarsrud.

Les mer om jubileumsåret​


- Annonse -
Familiemedlemskap
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.