Få gratis kart på mobiltelefonen
Publisert 02.10.2018 13:57
Oppdatert 01.10.2020 10:34
Få gratis kart på mobiltelefonen
Foto: Audun Hageskal
Unngå å gå deg bort under høstjakta! Kartverket tilbyr ferske, gratis kart som du kan laste inn på din mobiltelefon og bruke uten å være avhengig av dekning.

​​​​​​​​Hver høst er det noen som går seg bort på tur. Kartverket har tilgjengeliggjort terrengkart som gjør at du ved hjelp av en app kan se eksakt hvor du er i terrenget. Les mer om appen og last den ned på App store​ for Iphone og på Google Play​ for Android-telefoner. ​​​​

Se video av hvordan appen fungerer. 

Finn rett hjem

​​NJFF oppfordrer alle jegere til å tenke på sikkerheten og har også en genial app som kan hjelpe deg å finne veien hjem igjen. Ved turstart setter du startpunktet ved å trykke på en stor startknapp på mobilskjermen. Startpunktet kan være bilen, hytta, teltet eller hjemme. En pil på mobilskjermen viser hvilken retning du skal gå for å finne tilbake til der hvor turen startet. Dermed er det bare å følge den røde pilen, og appen forteller i tillegg hvor langt det er igjen til målet.​ Dette er et supplement til kart og kompass, men like fullt et nyttig hjelpemiddel som virker også der det ikke er telefondekning.

Vi oppfordrer også til:

  • Ha med et signalplagg i sekken. Dersom uhellet er ute, vil et signalplagg lette arbeidet for letemannskapene.
  • Lær deg å bruke GPS, kart og kompass. Sørg for at du kan bruke det riktig.

Rett hjem-appen kan lastes ned på App Store for iPhone og på Google Play for Android-telefoner. ​


- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.