Fikk fisk med magen full av pellets
Publisert 20.08.2018 13:05
Oppdatert 20.08.2018 13:52
Fikk fisk med magen full av pellets
Se video fra TV2 med Bjarte Erstad, leder i NJFF Hordaland. Han forklarer hvorfor villfisk og oppdrettsfisk blir påvirket forskjellig av det samme fôret.

​​​TV2 har publisert en video om at mange har måttet kaste fangsten sin i sommer da de overraskende finner fisk stappfulle av pellets i magen. 

Se videoen her! ​

Monica Snyen Restad forteller at hun fisket sei og ut av magen på fisken rant det ufordøyde pellets. Dette gjør at fisken lukter og blir bløt og ekkel. Det er ikke noe godt å spise fisk med pellets i seg,​​ sier Ole Martin Rykkje. Prøver du å steke den blir det bare grøt ut av fiskekjøttet. 

Begge fisket rundt Tysnes i Hordaland. Der ligger oppdrettsanleggene tett. ​Bjarte Erstad, leder i NJFF Hordaland synes at dette er forferdelig uappetittelig. - Oppdrettsfisken har en livssyklus som er bestemt fra den dagen de har melka og de blir fôret ut i fra det, sier Erstad. Villfisken er ikke innenfor noe program, så den spiser og spiser helt til den blir fisket. ​

Fagforeningen for oppdrettsnæringen mener de har iverksatt tiltak og har kontroll på utslippene fra anleggene. Hans Inge Algrøy, Regionssjef havbruk vest, Sjømat Norge, skjønner at folk reagerer på dette her og innrømmer at tiltakene ikke er gode nok. 

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Herlet Tech
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.