Hurumlandets perler
Publisert 16.05.2017 10:00
Oppdatert 21.05.2017 11:50
Hurumlandets perler
Hurumlandets perler
På Hurumlandet, halvøya mellom Oslofjorden og Drammensfjorden, tilbyr Søndre Hurum jeger- og fiskerforening fiske, jakt og overnatting.

​​​Foreningen teller over 200 medlemmer og driver blant annet med kultivering av fiskevann, skytetrening, småviltjakt, rådyrjakt og de har i tillegg hytter ved Rødvannet man kan leie. Foreningen ble stiftet i 1947 og har et tett samarbeid med grunneiere i området.​

Bo godt på t​​uren - hytter på Hurum

Foreningen leier ut to hytter, Tossensentra og Rødvannshytta. Begge hyttene ligger samlet og utgjør et flott lite hyttetun i vannkante​n av Rødvannet på Hurum. Hyttene kan leies hver for seg eller samlet. I Rødvannet ved hyttetunet er det muligheter for fine ørretfangster.

Søndre Hurum -Tossensetra.jpg  ​

Tossensetra

Denne tømmerkoia har sengeplasser til fire personer og ligger idyllisk til ved Rødvannet. ​

Rødvannshytta

Rødvannshytta ligger rett ved Tossensetra og har to soverom med sengeplasser til seks personer. Begge hyttene kan leies på inatur.no.​

Fisketips fra Sø​​ndre Hurum JFF​

Foreningen selger fiskekort i samarbeid med Nordre Hurum JFF, og kortet gjelder for Hurummarka. Fiskekort fåes kjøpt på inatur.no. Foreningen anbefaler å ta turen innover med kajakk eller kano. Start ved Røskestadvannet og fortsett videre innover Langvannet og Rødvannet. En flott tur som kan gjennomføres på en kveld eller som helgetur med telt. Det er lov å fiske fra båt på Langvannet og Rødvannet.​

Fiskebestand - Hurum​​landet​

Rødvann:​

Etter 30 års kultivering har vannet fått en meget stor stamme av flott ørret. Fisken har flott fasong og er rød i kjøttet. Vekt fra 250 - 700 gram, men fisk over kiloen er tatt på stang.

Langvann:

Vannet har stor bestand av abbor med fisk over 1 kilo. Det har i de senere årene blitt satt ut stor ørret i vannet. Disse har vokst raskt og vannet har fisk godt over 1 kilo i dag. Fisken har god kondisjonsfaktor. Her er det også en begrenset stamme av bekkerøye. Den har reprodusert seg etter utsetting tidlig på 80-tallet. Det går noen prakteksemplarer av arten i dypet, på godt over kiloen.


Røskestadvann:

Her blir det fjernet cirka 3000 abbor fra vannet hvert år med ruser. Det svømmer eksemplarer på over kiloen i vannet. Ørreten ble sluppet ut for første gang for 10 år siden. Stor fisk med vekt fra 300 gram til 2,5 kilo. Siden har det blitt satt ut noen hundre store fisker hvert år. Her svømmer de virkelig store drømmefiskene ute blant vannliljene.

Hurum ligger bare en times kjøring fra Oslo og en halvtime fra Drammen, og alle vannene er lett tilgjengelige. Skitt fiske!

Meld deg inn i Søndre Hurum JFF

Les mer om til Søndre Hurum JFF her

Se alle Søndre Hurum JFFs tilbud på inatur.no


Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Herlet Tech
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.