Fiskeburger med rød salat
Publisert 15.08.2019 14:43
Oppdatert 15.08.2019 14:44
Fiskeburger med rød salat
Foto: Matprat
Stekt fisk står kanskje ikke øverst på ønskelisten til barna, men prøv å servere fisken i burgerbrød sammen med en knallrød salat! Da skal du se fisken får bein å gå på!

​​Vi har bakt våre egne burgerbrød og farget dem med litt svart farge, men grove burgerbrød fra butikken passer like godt.​

Ingredienser

600 g steinbitfilet eller annen hvit fisk
2 ss smør eller margarin
250 g rødkål
1 stk rødbete
½ stk rødløk
1 ss kapers
2 ss frisk dill
2 ss rødvinseddik
1 ss flytende honning
2 ss olivenolje
4 stk grove hamburgerbrød
25 g erteskudd

Dressing
2 ss rødvinseddik
1 ss flytende honning
2 ss olivenolje​

Slik gjør du

  1. Bruk en ostehøvel til å snitte rødkålen, da blir strimlene ekstra tynne og delikate. riv rødbete grovt på rivjern og kutt løken i tynne ringer.
  2. Bland sammen ingrediensene til salaten.  Den kan serveres med en gang, men blir bedre om den får stå og trekke smak en stund.
  3. Del seifileten i porsjonsstykker på ca. 200 g. Varm en stekepanne og smelt margarin. Legg fiskestykkene i pannen når det slutter å bruse. Krydre med salt og pepper. Stek fiskestykkene i 3-5 minutter på hver side, til de er gylne og knapt gjennomstekt.
  4. Varm burgerbrødene litt i stekeovnen på 180 °C før du fyller dem med salat og stekt fisk. Server med én gang.
Stekte potetbåter kan godt serveres sammen med burgerne sammen med for eksempel remulade.​

Kilde: Matprat.no​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.