Fisker du i ditt nærområde?
Publisert 14.11.2019 10:35
Oppdatert 15.11.2019 13:18
Fisker du i ditt nærområde?
Foto: Ole-Håkon Heier
Ole-Håkon Heier har fisket over hele landet, men han slutter ikke å synes det er gøy å fiske etter den lokale abboren.

​Fisker året rundt

-Alle i Norge er ufattelig heldige hva gjelder muligheten til å fiske i nærområdet, sier Ole-Håkon Heier. -Det finnes vel knapt en plass der det er lengre til nærmeste fiskemulighet enn noen få kilometer. I sjøen er det fritt frem (dog med noen regler for å ta mer hensyn til fisken), og i innlandselver og -vann er det stort sett bare å skaffe grunneiers tillatelse eller kjøpe fiskekort (og sjekke ut eventuelle begrensninger – som det ærlig talt er temmelig lite av). Det er svært sjelden dyrt, og det er ofte mye fisk å få, bare man ikke er for snever i forhold til akkurat hvilken fisk man vil ha. Det er vel bare i vassdrag med anadrome laksefisk det er en del begrensninger hva gjelder tidspunkt, metoder og tilgjengelighet, men også her er det mange muligheter bare man ikke er for låst på at man må fiske i den «beste» elva på den beste tida, sier han.

-Her i Østfold der jeg bor kan jeg fiske hele året gjennom etter mer enn 30 arter i ferskvann og mer enn 100 arter i saltvann. Ikke alle er like store eller like aktuelle som mat, men alle er de fascinerende på sitt vis, avslutter Heier. 

​Dette innslaget med Ole-Håkon Heier ble vist på Norge rundt fredag 8.11

Prøv et aktivt friluftsliv

La deg inspirere og prøv fiskelykken i ditt nærområde. Fiske er for svært mange første smak på et aktivt friluftsliv. Det er enkelt og gir en meningsfull aktivitet ute i naturen. Å fiske er rekreasjon, glede og nytte ved å bringe fangsten hjem. 50 % av den norske befolkningen fisker en eller flere ganger per år. Stangfiske er vanligst, men også håndsnøre er utbredt. Fordelingen mellom å fiske i salt- og ferskvann er 60/40.  

Her får du fisketips for ferskvannsfiske og saltvannsfiske. ​


- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.