Bli med på Fiskesommer
Henning Ottarsrud
Publisert 29.05.2019 09:03
Oppdatert 30.06.2020 09:43
Bli med på Fiskesommer
Fiskesommer i Halden. Foto: Henning Ottarsrud
Her får du oversikt over hva du kan bli med på fremover og knallgode fisketips.

NJFFs Fiskesommer er gratis arrangementer hvor barn får fiskeopplæring fra erfarne instruktører som lærer bo​rt sine beste fisketips.​

Ta med familien og bli med!

I sommer avholdes 100 Fiskesommerarrangementer for barn over hele landet frem til 15 oktober.​​ Kalenderen nederfor viser hvor arrangementene foregår! ​

Ti knallgode fisketips::

 1. BRUK RIKTIG UTSTYR
  Ikke kjøp det billigste utstyret du finner. Det dreper fort all fiskeglede. Det finnes mange gode nybegynnersett i sportsbutikkene til priser som ikke er skyhøye.  ​

 2. FISK MED AGN
  Å fiske med agn er ofte det billigste og sikreste i forhold til å få fisk. Alle fiskearter tar nemlig på agn! I tillegg er det spennende å kunne se og føle at fisken napper før den fester seg til kroken.
   
 3. FISK LANGS BUNN
  I saltvann er hovedregelen å fiske langs bunn. Her oppholder fisken seg mesteparten av tiden. Unntaket er makrell, sild, sjøørret, sei, lyr, laks og horngjel som trives i alle vannlag – også ved bunn. Ferskvannsfisk derimot trives i hele vannsøyla, men står sjelden dypere enn 10 meter.

 4. FISK RYKKVIS
  Uansett om du fisker med sluk, flue, spinner, wobbler eller jigg så er det lurt å fiske rykkvis. De ujevne bevegelsene får agnet til å etterligne for eksempel en fisk som er skadet og er dermed et enkelt bytte for fisken. Den rykkvise innsveivningen gjør at fisken ikke greier å stå for fristelsen.
   
 5. FISK PÅ VAK
  Når fisken vaker er den aktiv og sulten. Kast etter vakene med sluken, duppen eller flua. Veldig ofte vil fisken bite umiddelbart! Vær spesielt oppmerksom på ansamlinger av måker hvor fuglene stuper ned mot vannoverflata mens de skriker og skråler. Her er det mye fisk! Dra bort til måkedykket og kast ut agnet midt inni. Pass på å ikke skremme fuglene, for da skremmes også fisken.

 6. TID PÅ DØGNET
  Generelt kan man si at det beste fisket er grytidlig og i kveldinga. Dette gjelder i alle fall i sommerhalvåret. Om vinteren, høsten og våren derimot hender det derimot ofte at fisken er mest bitevillig midt på dagen.

 7. FLO OG FJÆRE
  Tidevannsstrømmer har stor innvirkning på fiskens aktivitet i saltvann. Når vannet strømmer innover i fjordene og virvler opp mat fra bunnen er fiskene på aktiv matjakt. Det lønner seg derfor å fiske når det går imot flo sjø, og spesielt den siste timen før høyvann.

 8. BRUK KART OG SATELITTBILDER
  Det ligger mye god informasjon på nettet som viser grunner, odder, skjær, viker. Det er i disse områdene med variasjon, at fisken står. Planlegg derfor fisketuren på forhånd.

 9. SNAKK MED KJENTFOLK
  Spør gjerne på lokalbutikken, bensinstasjonen, fiskekortselger, lokal jeger- og fiskerforening, eller andre, om gode fisketips. De aller fleste vil gi deg gode tips om vann og redskap.

 10. BRUK BESKYTTELSE MOT MYGGEN
  En fisketur med mygg på alle kanter, krever beskyttelse. Myggstift, eller Thermacell (myggjager), er derfor helt obligatorisk. 

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.