Fiskesuppe
Anine Gutubakken Byles
Publisert 03.03.2021 13:43
Oppdatert 04.03.2021 08:31
Fiskesuppe
Foto: Anine Gutubakken Byles
Det er ekstra godt å bruke dagens fangst og lage en deilig fiskesuppe etter en vellykket fisketur. Denne gangen har vi valgt gjedde med grønnsaker i en kremet suppe.

I forbindelse med gjedde som matfisk er det verdt å merke seg at stor gjedde er full av miljøgifter (særlig kvikksølv), og bør ikke konsumeres. Gjedde under to kilo er ypperlig. 

Oppskrift Fiskesuppe 

Ingredienser 
4 personer: 

600 gr gjeddefilet (eller annen fisk) 
4 delikatesseløk 
2 gulrøtter 
1 purre 
2 ss smør 
2 dl hvitvin, tørr 
6 dl fiskekraft 
3 dl matfløte 
1 ts salt 
1 ts pepper 
Friske urter som gressløk og persille ​

Slik gjør du: ​

  1. Om du har fått gjedde eller annen fisk på kroken, rens og fileter fisken før du deler den i mindre biter. 
  2. Del delikatesseløk, gulrøtter og purre i skiver. 
  3. Varm opp en gryte på middels høy varme med smør, og fres løk og gulrøtter i et par minutter. 
  4. Tilsett hvitvin, og la det koke litt inn før du tilsetter fiskekraft og matfløte. Ha i purreskivene, salt, pepper og finhakket gressløk og persille, og la det putre til det begynner å tykne. 
  5. Ha i fisken og la den trekke i noen minutter før du serverer fiskesuppa. 

Server gjerne med nystekt grytebrød. ​

Prøv også disse herlige oppskriftene med gjedde: 

Til alle oppskrifter​

Del dine middager med #njffmat på Instagram. ​​​​​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund gul
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.