Foredrag: Mina og meg - jakten på magiske turøyeblikk
Publisert 29.11.2019 14:49
Oppdatert 29.11.2019 14:55
Foredrag: Mina og meg - jakten på magiske turøyeblikk
Lokalforeninger som ønsker tips til å nå ut til yngre potensielle medlemmer og barnefamilier kan booke foredrag med Alexander Read fra Mina og meg.

​Foredrag: Mina og meg – jakten på magiske turøyeblikk​

Første gangen Mina Floriana (født 2015) var på rypejakt var hun fem uker gammel i bæresele på magen til mamma, mens Daddy, Alexander Read gikk foran med børse. Fugl ble det også. Lillesøster Lilje Olava (10 mnd) fikk en treg introduksjon til jakt i sammenligning, da hennes første jakttur var denne høsten i en alder av 8 mnd sammen med Daddy og storesøster. Uke etter uke, sommer og vinter, flytter Mina og Daddy hverdagen ut og opp i fjellet i jakten på magiske turøyeblikk. Bare de to, og dukken til Mina; Laura. Dette er historien om deres jakt på de enkle, men verdifulle, turøyeblikkene, om ukonvensjonell barneoppdragelse på 1600 høydemetre, om troll og turmagi og kanskje også noen tårer...

Mina Floriana er bare fire år gammel og har allerede vært på flere ekspedisjoner enn gjennomsnittsnordmannen. I 2018 tilbrakte hun og pappaen Alexander Read 168 dager ute og tilbakela nesten 800 kilometer med ski og på beina. 2019 ble et nytt år spekket med turmagi. Duoen er kåret til Årets Villmarkinger 2019 for deres utømmelige kilde med inspirasjon til korte og lange turer i fjellet. Mina og meg har laget flere barne-tv episoder og en filmdokumentar fra turekspedisjonene sine som de håper å få vist innen kort tid. Og mer film er på vei fra deres mange ekspedisjonsturer. For det er noe riktig så magisk som oppstår der oppe i fjellet mellom Daddy, Mina, Laura, og fjellet. Og den turmagien ønsker Alexander å dele med alle som vil høre på for at også de skal få oppleve troll, tull, og reinspikka turglede. For du tror vel på troll gjør du ikke!? Det er denne turmagien vi skal være med på en hel time.

Hvordan skifter jeg bleier på jentungen på høyfjellet i liten storm? Hvordan gjennomføres gjemsel i ett to-persons telt? Hvordan er det å være værfast i et telt i 36 timer med en treåring? Hvordan er det å være på ekspedisjonstur med et lite barn i to måneder midtvinters i høyfjellet? Når er beste tidspunktet for å se troll i fjellet? Hva skjer når fjellguiden i front er Mina på fire år?

Disse, og mange andre spørsmål vil du få svar på under denne kruttønna av et foredrag fra Alexander Read (Daddy), som utgjør halvparten av duoen Mina og meg. Alexander inviterer også til refleksjon og spørsmål knyttet til turer med barn (med og uten børse) så her er det mulig å ta med seg flere tips og triks til egne turer.

Foredraget har fått solide tilbakemeldinger, så her er det bare å henge seg med for en solid dose turmagi!​

Passer for:

Foredraget varer en time og passer utmerket for alle aldersgrupper. Alexander har holdt foredraget for godt voksne, til barnefamilier med små barn, og alle imellom. Det er på ingen måte nødvendig å ha eget barn eller barnebarn med seg for å ha stort utbytte av foredraget. ​Mer om foredraget finnes her. ​

Andre tips

  • Foredraget bør være gratis for medlemmer og ikke medlemmer og gjerne inngå som en del av andre tiltak, kunngjøringer, events som NJFF lokalt arrangerer. 

  • Foredraget bør legges til en helg, og gjerne mellom 11-15.00

  • Det bør tydelig kommuniseres at dette er et foredrag som passer for alle, i alle aldre, med og uten barn. 

  • Krever god skjerm og lyd til å vise filmsnutter og bilder. Trenger myggmikrofon

  • To pulker er med opp på scenen så det trengs litt plass til disse. ​​

For booking, pris eller andre spørsmål ta kontakt på e-post. 


- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.