Forvaltning av grenseulv
Publisert 28.10.2020 14:29
Oppdatert 29.10.2020 14:57
Forvaltning av grenseulv
Länsstyret i Värmland har godkjent de norske rovviltnemndenes vedtak om å ta ut grensereviret i Rømskog.

​​​Det er Svensk Jakt, tidsskriftet til det svenske jegerforbundet, som melder dette i en nettsak. 

Det svenske Naturvårdsverket, som tilsvarer vårt Miljødirektorat, har tidligere vært negative til å ta ut grenserevir. I år har imidlertid länsstyret i Värmland godkjent de norske planene om å ta bort Rømskogreviret. Det er som kjent en del av det vedtaket rovviltnemndene i region fire og fem fattet nå i høst med tanke på vinterenslisensfelling av ulv. De vedtok uttak av ​32 ulver fordelt på fem revirer.
Les mer om det her.​

Stor ulvetetthet

Det er en forutsetning at man har vært i kontakt med svenske myndigheter før man iverksetter felling av et grenserevir, og det kravet synes nå oppfylt.

Länsstyrelsen motiverer sitt vedtak med at reviret till for det meste lever på den norske siden av grensen, at ulvetettheten i området er stor og at det ikke finnes noe generelt unntak for jakt i grenserevir.

Tilfreds med vedtaket

- Det er viktig å komme igang med en forvaltning av ulv i​grenserevirene og dette ville være en fin start i et område med høyt konfliktnivå over lang tid, sier Knut Arne Gjems, leder i NJFF i en umiddelbar kommentar. ​- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund gul
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.