Funn av salmonella på tre villsvin i Østfold
Publisert 10.08.2020 14:04
Oppdatert 11.08.2020 13:39
Funn av salmonella på tre villsvin i Østfold
Veterinærinstituttet har hittil i år funnet salmonella på tre villsvin i Østfold. Mattilsynet ber nå jegere være forsiktige under håndtering av felte dyr for å unngå å bli smittet.

​​- Villsvin er i ferd med å reetablere seg i Norge, og vi kjenner ikke godt nok til helsesituasjonen til disse dyrene. Funnene av salmonella overrasker oss ikke, og vi vet ikke om dyrene bærer flere sykdommer, sier Siri Løtvedt, seniorrådgiver i Mattilsynet.

Salmonella overføres lett ved kontakt med dyr og kjøtt. Mattilsynet ber derfor jegere som skal jakte villsvin om å være forsiktig, og det viktigste er å håndtere felte villsvin og rått villsvinkjøtt på en måte som minsker smitterisikoen. - Vi ber alle om å vaske hendene etter at de har vært i kontakt med villsvin eller rått villsvinkjøtt. Ikke bruk samme redskaper du bruker på villsvin eller villsvinkjøtt til andre områder, og sørg for at du vasker alt utstyr godt etter bruk. Rått villsvinkjøtt bør ikke komme i kontakt med andre råvarer, sier Løtvedt.

De vanligste symptomene på salmonella er diaré, magesmerter, kvalme og eventuelt også feber. Bakterien smitter stort sett gjennom mat og vann, men kan også smitte fra person til person, mellom dyr, og mellom dyr og mennesker.​


- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.