Gjeddeburger
Anine Gutubakken Byles
Publisert 02.06.2020 12:15
Oppdatert 03.07.2020 08:46
Gjeddeburger
Foto: Anine Gutubakken Byles
Gjeddekaker kan du spise sammen med nesten alt, men gjeddeburger med salat og dressing er perfekt i sommervarmen. Gjedda er kjent for å ha mye bein, så et godt tips er å bruke en pinsett for å fjerne dem.

​​​Gjedda er en ypperlig matfisk, men har bein som sitter løst i fiskekjøttet (Y-bein). Dette har gjort at den ofte benyttes til fiskefarse. Men det er ingen grunn til å glemme andre former for tilberedning som sprøstekt gjedde eller gratinert gjeddefilet i form.

Gjeddeburger med spicy dressing

I denne oppskriften har vi valgt en enkel salatmiks og en litt spicy dressing. Men her kan du selvsagt velge det tilbehøret du liker best. Både coleslaw, tartarsaus og remulade passer godt sammen med din favorittsalat.

Oppskrift

Ingredienser
4 porsjoner:

Gjeddekaker:

400 g gjeddefilet
1 liten finhakket løk
2 ss mykt smør
1 dl hvetemel
1.5 dl melk
1 egg
1 ts salt
1 ts pepper
0.5 ts muskat
2 ss smør (til steking)

Dressing:

150 gr majones
1 dl rømme
2 ss sitronsaft
2 dl chilisaus
6 skiver sylteagurk
1 ts salt
1 ts pepper

Tilbehør:

65 gr salatmiks
4 store tomater
1 rødløk

Slik gjør du:

Gjeddekaker:

  1. Mal fisk, løk og smør i en blender eller med en stavmikser. Det er viktig å ikke male for lenge, for da blir kakene seige, så det beste er å blande inn resten av ingrediensene for hånd i en stor bolle.

  2. Bland inn melet vekselvis med melken. Rør inn egg og krydder.

  3. Varm opp en stekepanne med smør på middelsvarme og brun smøret.

  4. Dypp en skje i varmt vann og ta opp passe mengde fiskefarse. Dypp skjeen i varmt vann en gang til og form gjeddekakene til ønsket størrelse i hånden. Ved å dyppe skjeen i et glass varmt vann mellom hver kake så sitter ikke deigen igjen i skjeen.

  5. Stek kakene i 2-3 minutter på hver side.

Dressing:

  1. Ha majones, rømme, sitronsaft, chilisaus og sylteagurkskivene i en blender og kjør til du får en kremet dressing uten klumper.

  2. Smak til med salt og pepper. Ønsker du en sterkere dressing kan du ha i mer chilisaus.

Del tomater og løk i skiver og legg det sammen med salatmiksen på bunnen av hamburgerbrødet. Legg gjeddekake og dressing på topp og avslutt med toppen av hamburgerbrødet.​

Til alle oppskrifter​


- Annonse -
Familiemedlemskap
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.