Gledens dag i Hardanger!
Espen Farstad
Publisert 21.02.2018 13:59
Oppdatert 26.02.2018 08:29
Gledens dag i Hardanger!
Regjeringen bevilger allikevel de nødvendige millioner til drift av genbanken i Hardanger. Da er de verdifulle sjøørret- og laksegenene reddet. Dette har vært en viktig kampsak for NJFF.

​I følge Bergens Tidende har Klima- og miljøminister Ola Elvestuen offentliggjort at regjeringen vil bruke opp mellom 60 og 70 millioner kroner på å etablere en permanent genbank for villaks og sjøørret fra Hardanger. 

- Tilstanden for mange laksefiskbestander i Hardanger er så dårlig at det er nødvendig å sikre dem i genbank. Da kan vi bygge opp igjen bestandene av laks og sjøørret i Hardanger så snart forholdene ligger til rette for det, sier Elvestuen.

En gledens dag!

Prosjektleder villaks i NJFF, Alv Arne Lyse, er nesten euforisk i sine kommentar til Elvestuens beslutning.
- Det er fantastisk kjekt når man oppnår suksess i saker som man har jobbet for i mange år! Kampen for å få på plass en permanent levende genbank for laksen og sjøauren har vart i årevis, fra NJFF sin side lokalt, regionalt og nasjonalt, og sammen med andre miljø- og villfiskorganisasjoner som eksempelvis Hardangerfjord Villfisklag. I dag kommer altså miljøvernministeren og regjeringen med den strålende nyheten at nødvendige bevilgninger vil bli gitt, slik at genbanken for hardangerelvene endelig kan bygges. Her fortjener regjeringen og Elvestuen skryt for å ha skåret igjennom, og nå tar de nødvendige skritt for å bevare villaksen og sjøauren fra Hardanger for framtida. Neste skritt må nå være at man får kontroll på de store problemene med lakselus og rømt laks i Hardangerregionen, slik at stammene av villaks og sjøaure kan gjenoppbygges til gamle høyder!

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Bilforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.