Gratis jakt til ferske jegere!
Espen Farstad
Publisert 06.09.2018 14:34
Oppdatert 14.09.2018 10:37
Gratis jakt til ferske jegere!
Lykkelig førstegangsjeger. Foto: Henning Ottarsrud
Landets største tilbydere av jakt, Statskog og fjellstyrene i Norge, setter i gang en sjarmoffensiv mot ferske jegere og gir bort gratis jaktkort til førstegangsjegere.

​Tilbudet om et gratis jaktkort går til de som har tatt jegerprøven i år og kommer etter initiativ fra oss i Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Halvparten av de som tar jegerprøven kommer seg aldri ut på jakt.

– Håpet er at flest mulig skal få en enkel inngang til å prøve småviltjakt, og få gode opplevelser denne høsten. En høst som ser svært lovende ut for blant annet rypejegere, særlig i Sør-Norge sier informasjonssjef i NJFF Espen Farstad.

Tilbudet er å finne på jakt- og fiskeportalen www.inatur.no 
I venstremenyen finnes en avkrysningsmulighet for "Rabatt førstegangsjeger". Krysser du av der vil alle tilbudene om gratis jakt for førstegangsjegerne komme opp. Siden er koblet til jegerregisteret som automatisk registrerer om det er første gang du kjøper jaktkort. Handelen av jaktkort skal dermed ende i kr 0,-.
NB! Gjelder stort sett ett dagskort.  

– Via våre nettsider kan jegerne finne områdene de ønsker å jakte i, og hente ut et gratis jaktkort. Det eneste som kreves er at jegeravgiften er betalt, sier Torbjørn Kvien Madsen i Inatur.


Det vil være mulig å jakte blant annet i mange av Norges flotte høyfjellsområder

Sammen tilbyr Statskog og fjellstyrene jakt i store deler av både Sør- og Nord-Norge.

- Vi håper at gratis jakt kan lokke en større andel ut på jakt i år, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget.

- Resultatene fra årets taksering hos fjellstyrene viser en økning i både produksjon og tetthet av ryper. Alt tyder på at det blir et godt år for rypejakt, spesielt i Sør-Norge, sier rådgiver for jakt og fiske i Fjellstyresambandet, Torgeir Lande.


Tilbud om jaktopplæring i hele landet

Ferske jegere kan også bli med fjellstyrene og Statskog på opplæringsjakter. Dessuten har jeger- og fiskerforeninger et bredt tilbud til ferske jegere denne høsten.

- Det arrangeres over 300 introjaktturer der uerfarne jegere kan lære nye jaktformer, med instruktører ved sin side, sier Espen Farstad i NJFF. Sjekk tilbudene på: www.njff.no/introjakt 

 

For de som ønsker å tilbringe flere dager i fjellet mens de jakter finnes det også hytter tilgjengelig.

– Fjellstyrene og Statskog har mange enkle jakt- og fiskehytter, for alle som ønsker tak over hodet etter lange dager i fjellheimen, sier Madsen i Inatur.

For mer informasjon om jakt- og fiskekort og utleiehytter, sjekk inatur.no.

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.