Helt ville grillspyd
Anine Gutubakken Byles
Publisert 25.06.2020 10:21
Oppdatert 02.07.2020 10:48
Helt ville grillspyd
Foto: Anine Gutubakken Byles
Grillspyd er både enkelt, godt og smakfullt, og for mange en av sommerens favoritter på grillen. Mulighetene er mange med grillspyd, og smakfullt kjøtt av reinsdyr på spydene er en spennende vri som vil løfte denne klassiske retten.

​​​​Grillspyd er en enkel måte å kombinere kjøtt og grønnsaker. Kjøttet deles i små biter, og grønnsakene bør være av samme størrelse som kjøttetfor et jevnt resultat. Om noen biter er større enn andre vil de små bli tørre og svidde innen de største er stekt. Spydene griller du ferdig på fem til ti minutter. Om du bruker trepinner bør de ligge i bløt i ca. 15 minutter før du griller slik at de ikke tar fyr. 

Grillspyd med variasjoner 

Til grillspyd kan du bruke både fisk, kylling, and og alle typer mørnet kjøtt. Du kan kombinere med dine favorittgrønnsaker, frukt og bær. Odu skal ha sommerfest kan du lage en grillspydbuffet og la gjestene sette sammen sine egne grillspyd. På den måten får alle sine favoritter på sine spyd. Server med deilige tilbehør som stekt løk, syltet rødløk, potetsalat, salater, dressinger og sauser. 

Oppskrift 

Ingredienser: 
5 grillspyd 

Rødvinsmarinade: 

3 ss rødvin 
2 ss olivenolje 
2 ss søt soyasaus 
1 ts salt 
1 ts pepper 
2 ts timian 

Grillspyd: 

300 gr reinsdyrfilet 
stk små poteter 
0.5 stk squash 
0.5 stk rød paprika 
0.5 stk gul paprika 
10 stk sopp 
0.5 stk rødløk 
2 ss nøytral olje (til pensling) 

Slik gjør du:

  1. Varm opp grillen slik at den er god og varm, og klar før du begynner å grille. 
Rødvinsmarinade
  1. Del reinsdyrfileten i biter på cira 2x2 cm. 
  2. Bland sammen rødvin, olivenolje, søt soyasaus, salt, pepper og timian i en bolle. Ha i bitene med reinsdyrfilet og sett bollen i kjøleskapet mens grønnsakene kuttes opp. 
Grønnsaker
  1. Legg grillspydene i bløt om de er av tre. 
  2. Kok potetene til de begynner å bli møre, men fortsatt er faste nok til å kunne tres i skiver på spydene. 
  3. Del poteter og squash i tynne skiver. 
  4. Del opp paprika, sopp og rødløk i biter på 2×2 cm. 
  5. Tre biter med reinsdyrfiletpoteter, squash, paprika, sopp og rødløk på grillspydene. Her kan du variere spydene med ulike grønnsaker. Pensle grillspydene med nøytral olje og grill spydene til de har en brunet overfalte. Snu spydene ofte slik at de ikke svir seg. ​

Til alle oppskrifter​


- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.