Hold hunden din i form i båndtvangperioden
Publisert 03.04.2019 10:51
Oppdatert 05.04.2019 09:56
Hold hunden din i form i båndtvangperioden
Fra 1. april til 20. august er det generell båndtvang her i landet. Da kan det være utfordrende å holde jakthunden i form. NJFF gir deg oversikten over områder der du kan slippe hunden løs.

​​​​​​​​​NJFF har laget en oversikt over hvor det er tilrettelagte treningsområder for hund. Skal samspillet mellom eier og hund oppleves som givende og nyttig under jakta må hunden trenes og dresseres. Se kart nederst i saken for hvor det er lufteområder og hundetrening. 

NJFF har tilbudet

Fysisk trening før jakta er viktig dersom du ikke skal ha en slapp hund etter et par dager med jakt. Det er for sent å starte når jakta nærmer seg. Bruk tida gjennom hele året til å legge inn dressurøvelser i daglig omgang med hunden. For det er ikke bare hunden som skal lære: Også du må lære din hund å kjenne for at samarbeidet skal bli optimalt.

- Hunden må kunne sine oppgaver og være vel forberedt - både mentalt og fysisk. Dette krever tid, innlevelse - og en viss kompetanse. NJFFs foreninger har et bredt tilbud til deg og hunden. Her finner du kompetente personer på dressur og trening av ulike jakthundtyper, sier viltkonsulent i NJFF, Webjørn Svendsen.

Les mer om trening av hund her. 

Jakthundboka

Endelig kan NJFF tilby deg en jakthundbok! «Dressur av jakthunder» er nå tilgjengelig i NJFF-butikken.

Boka retter seg både mot den vanlige jakthundeier og de som ønsker å ta steget videre som instruktør.​ Les mer om boka her. 

Alle hunder er individer som både må dresseres, trenes og fores på rett måte. Det er viktig at vi som hundeeiere har kompetanse og kunnskap om hvordan vi best skal legge til rette slik at jaktkameraten kommer i form og presterer når det gjelder.​​​​

FBJakthundboka.jpg

Les Jakt & Fiskes utdrag fra boka. ​

Båndtvang for alle

I perioden med båndtvang skal du holde hunden i bånd på tur, enten du er i byen eller i skog og mark. Uansett hvor snill og lydig hunden er, så gjelder båndtvangen for alle. Hunder har medfødte instinkter som vi ikke må glemme. Båndtvangen er viktig for å ta vare på bufe, og for å verne sårbart vilt.

Noen kommuner har egne områder hvor det er lov å slippe hunden hele året uavhengig av båndtvangsperioden. Enkelte fylker og kommuner har egne regler om båndtvang på bestemte områder utover denne tiden. Ta kontakt med kommunen dersom du lurer på om det er lokale bestemmelser der du er.

Utenom den generelle tiden for båndtvang, kan hunder gå løs, men kun dersom hunden er under kontroll. 

Medlemspris på hundefôr

Visste du at NJFF tilbyr rimelig hundefôr til alle medlemmer. 
Fôret selges hos foreninger over hele landet. Du finner en komplett liste over utsalgssteder ​og mer informasjon om fôret her​

Her finner du områder for hundetrening og lufting

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.