Få Fido i form
Publisert 11.05.2016 12:17
Oppdatert 03.12.2018 13:06
Få Fido i form
I båndtvangperioden kan det være utfordrende å holde jakthunden i form. Men fortvil ikke: Flere steder finnes det lufteområder og treningsområder for jakthund der du kan slippe hunden. NJFF gir deg oversikten.

​​​Den ordinære båndtvangen gjelder fra 1. april til 20. august. Her kan du lese mer om lover og regler for hundehold.

- NJFF har utarbeida en oversikt over hvor det er tilrettelagte treningsområder for hund. Skal samspillet mellom eier og hund oppleves som givende og nyttig under jakta, er det ikke nok å kjøpe hund: Den må skoleres og trenes, fastslår NJFFs viltkonsulent Webjørn Svendsen.

​NJFF har tilbudet​

​Fysisk trening før jakta er viktig dersom du ikke skal ha en slapp skopusser etter et par dager med jakt. Det er for sent å starte når jakta er nært forestående. Bruk også tida gjennom hele året til å legge inn dressurøvelser i daglig omgang med hunden. For det er ikke bare hunden som skal lære: Også du må lære din hund å kjenne for at samarbeidet skal bli optimalt.

- Hunden må kunne sine oppgaver og være​ vel forberedt - både mentalt og fysisk. Dette krever tid, innlevelse - og en viss kompetanse. NJFFs foreninger har et bredt tilbud til deg og hunden. Her finner du kompetente personer på dressur og trening av ulike jakthundtyper, sier Svendsen.

Hjelp oss å lage oversikten bedre​​

Kartet blir oppdatert fortløpende, basert på innmeldinger fra foreninger og klubber. Bruk tilbakemeldingsfunksjonen "Korrigeringer" ​i den enkelte kartoppføring for å korrigere sted og kontaktperson, og send gjerne en link/ URL til en informasjonsside (f.eks lokallagets side i NJFF-portalen) der dere kan oppdatere åpningstider og evt. priser. 

Nye felt meldes inn på epost til våre kontaktpersoner. Oppgi ​​gjerne GPS-koordinater, noe du enkelt finner via Gule siders karttjeneste​: Trykk på trådkorset midt på verktøy-linja nede til høyre, plasser markøren riktig, og send oss dataene i 4. linje - WGS84 desimal (a la 59.85723, 10.461216).

​Kontaktpersoner: Webjørn Svendsen og Roar Lundby.​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.