Hva skjer med jegerprøvekurs?
Publisert 12.01.2021 15:46
Oppdatert 20.01.2021 13:09
Hva skjer med jegerprøvekurs?
Maksimalt ti deltakere kan samles på jegerprøvekurs, i tillegg til instruktører. Smittevernregler skal følges. Merk at det kan være strengere lokale restriksjoner. ​

​​​​Reglene gjelder så lenge det er behov for dem, men endringer kan raskt oppstå ved behov. Påbegynte kurs kan risikere å måtte avlyses dersom det skjer endringer i smittesituasjonen.​​​

Restriksjoner på bruk av utstyr som benyttes av flere kan vanskeliggjøre gjennomføringen av den praktiske delen på jegerprøvekursene. Kravene til 1 meter avstand mellom personer gir noen begrensninger.

Her er mer informasjon om praktisk del av jegerprøven. ​

Ingen dispensasjon fra obligatorisk undervisning

Miljødirektoratet gir ikke dispensasjon fra obligatorisk undervisning på samling 5-9, slik det ble gitt i vår for kurs som startet før 12. mars. -Vår holdning har hele tiden vært at regelverket for jegerprøven skal følges, sier Tonje Stubsjøen Kvaløy, seniorrådgiver i Miljødirektoratet. Miljødirektoratet begrunner avslaget med at det er mer lokale utbrudd med variasjoner mellom kommunene, og ulike smittevernregler fra kommune til kommune. -Vi tror det blir utfordrende å ha ulike rammer for jegerprøvevirksomheten fra kommune til kommune, men vil følge utviklingen fortløpende, avslutter Kvaløy. 

Veileder for gjennomføring av praktiske del av jegerprøvekurset

Gjennomføring av praktisk del i jegerprøveopplæringen

NJFF anbefaler også å lese veilederen fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet godt, slik at foreninger som tekniske arrangører, kjører kurs på en forsvarlig måte. I veilederen ligger også en god tabell for risikovurdering ved planlegging av organisert aktivitet samt sjekkliste for godt smittevern.

Veilederen fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet​ ​​​​​

​Jegerprøveeksamen kommunenes ansvar

Når det gjelder jegerprøveeksamen er det et kommunalt ansvar å gjennomføre denne. Foreninger som planlegger jegerprøvekurs må derfor ta kontakt med kommunen for å høre om de i dagens situasjon etter gjennomføring av alle samlinger, kan gjennomføre en eksamen på en måte som er innenfor gjeldende regelverk med hensyn til smittevern. 

Den enkelte kandidat må gjerne først ta kontakt med den foreningen som holdt kurset for å høre hva som er mulig i deres kommune nå. I og med at det nå er ulike smittevernregler rundt om i landet, kan dette variere. Det er også mulig å ta direkte kontakt med din kommune for å høre om og evt når det er mulig å avlegge eksamen.

Smittevernveileder for studieforbundets kursvirksomhet (PDF)

Se alle råd for gjennomføring av aktiviteter i foreningene. 

Ønsker du å ta jegerprøven?

Her finner du alt du trenger å vite om jegerprøven. 


- Annonse -
Familiemedlemskap
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.