Hva skjer med jegerprøvekurs?
Publisert 12.01.2021 15:46
Oppdatert 13.01.2021 08:56
Hva skjer med jegerprøvekurs?
Beskjeden fra regjeringen 3. januar var å unngå samlinger til 19. januar. NJFF anbefaler derfor foreninger å utsette oppstarten av planlagte jegerprøvekurs.

​Inntil videre er anbefalingen at uteaktiviteter kan gjennomføres under gitte forutsetninger, men inneaktiviteter bør så langt som mulig skyves på til etter 19. januar.​​ Når kursene starter opp igjen kan restriksjoner på bruk av utstyr som benyttes av flere vanskeliggjøre gjennomføringen av den praktiske delen på jegerprøvekursene. Kravene til 1 meter avstand mellom personer gir noen begrensninger.

Her er mer informasjon om praktisk del av jegerprøven. ​

​Jegerprøveeksamen kommunenes ansvar

Når det gjelder jegerprøveeksamen er det et kommunalt ansvar å gjennomføre denne. Foreninger som planlegger jegerprøvekurs må derfor ta kontakt med kommunen for å høre om de i dagens situasjon etter gjennomføring av alle samlinger, kan gjennomføre en eksamen på en måte som er innenfor gjeldende regelverk med hensyn til smittevern. 

Den enkelte kandidat må gjerne først ta kontakt med den foreningen som holdt kurset for å høre hva som er mulig i deres kommune nå. I og med at det nå er ulike smittevernregler rundt om i landet, kan dette variere. Det er også mulig å ta direkte kontakt med din kommune for å høre om og evt når det er mulig å avlegge eksamen.

Smittevernveileder for studieforbundets kursvirksomhet

Se alle råd for gjennomføring av aktiviteter i foreningene. 

Ønsker du å ta jegerprøven?

Her finner du alt du trenger å vite om jegerprøven. 


- Annonse -
Familiemedlemskap
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.