Hvem er medlemmene i Norges Jeger- og Fiskerforbund?
Publisert 11.03.2020 14:10
Oppdatert 17.03.2020 11:31
Hvem er medlemmene i Norges Jeger- og Fiskerforbund?
Høsten 2019 gjennomførte NJFF en markedsundersøkelse blant medlemmer, tidligere medlemmer, og jegere og fiskere som aldri har vært medlem. Her er noen resultater.

​​​​​Medlemmene i Norges Jeger- og Fiskerforbund er svært aktive med tanke på å utøve jakt, fiske og annet friluftsliv. 

De fleste er både jegere og fiskere

Medlemmene våre driver med flere former for jakt, fiske og annet friluftsliv. 89 % av de som svarte på undersøkelsen jakter, 78 % fisker, 74 % driver med annet friluftsliv og 50 % med høstingsbasert friluftsliv. Hele 68 % oppgir at de er aktive eller svært aktive når det gjelder jakt og annet friluftsliv. Av de som driver med fiske oppgir 48 % at de har høy aktivitet og 40 % av de som driver med høstingsbasert friluftsliv er aktive eller svært aktive. Utmeldte medlemmer er fortsatt aktive, men litt mindre enn medlemmene. Det er små forskjeller mellom de som bor i byer og de som bor på landet med hensyn til utøvelse.

Jegerne dominerer

De fleste medlemmene i NJFF driver med flere aktiviteter, men jakt dominerer blant medlemmene. Det er litt flere småviltjegere enn storviltjegere blant jegerne. Kvinner driver nesten like mye med jakt som menn, men noe mindre med fiske og noe mer med høstningsbasert friluftsliv enn menn. Fiskerne driver mest med innlandsfiske (89%), men også sjøfiske engasjerer mange fiskere (60%). De som bor i by fisker noe mer i sjøen enn de som bor på landet. Kun 9 % av medlemmene driver bare med jakt, og 3,4 % driver kun med fiske.

Sjøfiskere: største gruppe som ikke er medlem

Det er flest fiskere som aldri har vært medlem i NJFF. Sjøfiskerne er den største gruppen her. Blant de som oppgir at de aldri har vært medlem fisker 90 %, mens kun 15 % jakter. ​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.