Innspurt for Camp Villaks
Steinar Paulsen
Publisert 10.08.2017 10:58
Oppdatert 11.08.2017 13:44
Innspurt for Camp Villaks
Emil Andre Hansen (t.v.) med sin laks på 2,5 kg og Sigurd Arvesen med sin laks på hele 7,5 kilo.
​​​Laksefisket har vært godt i mange elver denne sommeren. I helgen er det innspurten for sommerens Camp Villaks. Det blir camper i Numedalslågen, Otra, Lygna, Bolstadelva og Valldøla.

​​​Laksefisket har vært godt i mange elver denne sommeren, så deltakerne på helgens camper har nok håp om skikkelige laksehugg i helga.​

Camp Villaks Målselv​​​

Laksehugg fikk i alle fall deltakerne på Camp Villaks i Målselv oppleve. Målselv JFF og Målselvfossen Elveeierlag sto bak en av sommerens mest vellykkede camper med 11 laks på land. Fra 7.-9. juli hadde de dyktige arrangørene besøk av 22 svært fiskeinteresserte ungdommer som viste full innsats både i elva og rundt bålet om kvelden.

Teori og prak​sis

Leder i fiskeutvalget i Målselv JFF, Steinar Holen, forteller at den første kvelden gikk med til gjennomgang av utstyr, knuteknyting, sammensetning av riktig utstyr. Før fisket startet neste dag, var det befaring for å bli kjent med fiskestrekket, kastetrening og andre forberedelser.

camp-villaks1Frode Hauge demonstrerer speykast.JPG

Frode Hauge demonstrer speykast. Fra venstre: Mari Børve, Øystein Solbø, Ronja Bjørnsmo og Vårin Johansen.

Gode forberedelser gir suk​sess

«Rullering og bevegelig fiske» er kjente begrep når det gjelder laksefiske. Ungdommene ble delt inn i fire lag med hver sine veiledere, og rullerte både på fiske, fiskeplasser og annen aktivitet. Det ble fisket både med sluk og flue, og at ungdommene hadde fått forberedt seg godt, var det ingen tvil om. Allerede første kvelden ble det landet seks laks og neste dag fem. I alt 11 lakser ble altså landet - og det er rekord for Camp Villaks.

Camåp-villaks3 Emil Andre Hansen 2,5 kg.JPG 

Ådne Nystad kjører storlaks​

Godt samarbeid med e​​lveeierlaget

Steinar Holen er svært godt fornøyd med samarbeidet Målselv JFF har hatt med Målselvfossen Grunneierforening, som har stilt noen av de beste fiskestrekningene i beste fisketid til disposisjon.

Med meget god innsats fra medlemmene i Målselv JFF, har dette blitt et arrangement man kan være stolte av. Tar vi ikke mye feil, blir dette en av campene som kommer til å bli først fullbooket dersom det blir camp til neste år også.

Camp-villaks2Mari Børve veiledning av Frode.JPG 

 Mari Børve veiledning av Frode Hauge.​​


Nye Troms var på besøk og hadde et flott to-siders oppslag om campen.

NT1110717H14.jpg

Ny Troms.pdf


Avisa Sagat hadde en fin reportasje fra Camp Villaks i Lakselv. 

Lakselv Sagat-1.jpg

Lakselv Sagat.pdf


 

 

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Herlet Tech
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.