Is med bringebær
Anine Gutubakken Byles
Publisert 16.10.2020 09:53
Oppdatert 16.10.2020 16:07
Is med bringebær
Foto: Anine Gutubakken Byles
Har du plukket bringebær i høst? Da må du prøve is med bringebær til helgens dessert. Med friske bringebær og vaniljefrø får du en himmelsk god dessert. Har du andre bær kan du også bruke det.

​Hjemmelaget is behøver ikke å være vanskelig å lage og det er ikke behov for mye ekstrautstyr. Med denne grunnoppskriften kan du raskt og enkelt lage is med det du har tilgjengelig av smakstilsetninger. Både nyplukkede bær og frosne bær smaker helt herlig og gir en frisk smak. Dette er en dessert som passer perfekt etter for eksempel en stek​. 

Oppskrift is med bringebær 

Ingredienser
4 personer:
 

3 egg 
2 dl sukker 
5 dl kremfløte 
1 vaniljestang 
500 g bringebær, friske eller frosne

Slik gjør du: 

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.  
  2. Ha i fløten og pisk til du har en tykk og kremet konsistens. 
  3. Skrap vaniljefrøene ut av vaniljestangen og ha de over i isblandingen. Rør inn bringebærene. 
  4. Ha isen over i en brødform eller en plastboks og dekk godt med plast eller lokk.
    Tips: Du kan bruke denne grunnoppskriften i en iskremmaskin også. 
  5. Sett isen i fryseren til den blir stiv, det tar 2-3 timer. Ta isen ut av fryseren et par ganger underveis og pisk den godt opp slik at det ikke danner seg iskrystaller.  

Til alle oppskrifter​

Del dine middager med #njffmat på Instagram. 


- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.