Jakten på laksesykdommen fortsetter
Publisert 17.09.2019 14:43
Oppdatert 18.09.2019 09:00
Jakten på laksesykdommen fortsetter
Foto: Bjarne Granli
Laksemysteriet er fortsatt uløst. Nå er det ønskelig å undersøke rogn, skriver Halden Arbeiderblad.

Skal ta prøver av rogn

Gyteperioden nærmer seg og Bjarne Granli, leder i AJFF sier til Halden Arbeiderblad​ at de har en avtale med NINA (Norsk Institutt for naturforskning) og Veterinærinstituttet om at det skal tas ut prøver av rogn. Dette forutsetter at vannstanden ikke er så høy.

– På Østersjøsiden er det en professor som mener at tiaminmangel gjør laksen syk. Det beste er å se dette under gytingen. Det vil i så fall være mulig å se denne mangelen på rogna, sier Granli til Halden Arbeiderblad.​

– Det skal også sendes ny fisk til Veterinærinstituttets avdeling i Trondheim. Der skal de gjennomføre noen tester. Finner vi fisk utover høsten med samme symptomer som i vår, vil de sendes til ulike instanser for prøvetaking.

Ikke nærmere løsning

Berit Tørud, fagansvarlig for fiskehelse ved Veterinærinstituttet, bekrefter at de ikke er nærmere en løsning på fiskemysteriet i Enningdalselva. 

– Når det gjelder analysene våre er de for Enningdalselva sin del avsluttet uten at vi har klart å finne noe. Det som ikke er avsluttet, er at vi forsøker å få mer innblikk i miljøforhold, men da forholder vi oss til Miljødirektoratet og Fylkesmannen, sier hun til Halden Arbeiderblad. ​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.