Jakthundboka
Publisert 27.03.2019 15:21
Oppdatert 16.04.2019 09:12
Endelig kan NJFF tilby deg en jakthundbok! «Dressur av jakthunder» er nå tilgjengelig i NJFF-butikken. Boka retter seg både mot den vanlige jakthundeier og de som ønsker å ta steget videre som instruktør.
Jakthundboka
Foto: Yngve Ask

​​​​​​​​​​I salg nå!

Kjøp jakthundboka her!

Pris kr 398,-!

Jakthunder i Norge har et godt liv, men er de godt dresserte?

Å få en godt dressert og harmonisk jakthund er krevende, men ikke så krevende som mange tror. Denne boken følger en naturlig kronologi, fra forberedelser til valg av valp, den første tiden i det nye hjemmet, og deretter innlæring, dressering og håndtering i hverdagen.

Skal du lære opp en hund, må du ha forståelse for hvordan den lærer, kommuniserer og utvikler seg – og når du bør gjøre hva. NJFFs mål er å gi jakthundeiere best mulige forutsetninger for å få den jakthunden og familiehunden man ønsker seg.

Denne boken er pensum i NJFFs jakthundkurs, men det er lagt opp til at den jevne hundeeier også skal ha stor glede av å lese den.

Din beste jaktkamerat

For mange jegere er jakthunden en god og trofast jaktkamerat. Boka gir deg gode råd og tips om hvordan du, gjennom tålmodig og målrettet arbeid med hunden, kan få en god jakthund. Du får det teoretiske grunnlaget og tips om trening og øvelser du kan gjøre. Det har vært viktig for NJFF å lage en bok som kan brukes både av de som anskaffer sin første jakthund og de som har mer erfaring.

Cover-DRESSUR-AV-JAKTHUNDER.jpgOm forfatterne
Roar Lundby har vokst opp med harehunder og småhunder. I 2000 kjøpte han sin første egne hund, en irsksetter. Siden har han alltid hatt en i​​​rsksetter, men o​​gså andre raser og andre jakthundtyper. Roar er jeger, jakter mye og liker all slags jakt, men jakta må foregå med hund! Han deltar også på utstillinger og jaktprøver. Roar er utdannet master i natu​​rforvaltning med blant annet etologikurs. Han er utdannet instruktør gjennom NJFF og NKK systemet. Roar arbeider som jaktkonsulent i NJFF med ansvaret for forbundets jakthundvirksomhet.
Hans Ole Solberg har vokst opp med elghund og startet sin jaktkarriere med disse. Han fikk sin første irsksetter i 1975 og er også en ivrig jeger og jaktprøvedeltager. Han er Trinn III instruktør i NKK hvor han var med på å utvikle trinn II Jakthund. Har arbeidet 20 år i NJFF som fylkessekretær i Hedmark og instruktør på Jakt- og Fiskesenteret på Flå, hvor han også har vært med på å utvikle kurs innen dressurinstruktørutdanning.​
Liv Anine Imset har vokst opp med støtende jakthunder og fikk sin første egne i 1972. Hun driver oppdrett av jaktcockere, under navnet Bannockfield. Hun jakter med hundene sine i inn- og utland, og har vunnet mer på norske jaktprøver enn noen annen med rasen. Hun er jurist, fylkesinstruktør i jakthunddressur og Trinn II instruktør i NJFF, samt NKK Trinn II instruktør jakthund. I 2009 tok hun et friår og flyttet til England for å lære profesjonell trening av jakthunder. Hun har vært jaktspaltist, skribent og foredragsholder og har holdt flere jaktkurs for Jakt- og Fiskesenteret.


- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.