Jegerprøvekurs kan avholdes innenfor gjeldende smittevernregler
Elisabeth Munthe-Kaas
Publisert 02.12.2020 15:23
Oppdatert 07.12.2020 08:54
Jegerprøvekurs kan avholdes innenfor gjeldende smittevernregler
Foto: Torgeir W. Skanche
Tar man hensyn til lokale smittevernregler er det fullt mulig å arrangere jegerprøvekurs i vinter.

​​​​​​​​Arrangørene har jobbet godt i høst og gjennomført mange jegerprøvekurs. Til sammen er det blitt avholdt 9962 jegerprøver hittil i år, mens det i fjor på samme tid var gjennomført 10844 prøver. 

God gjennomføring av kurs i Groruddalen JFF

Michael Axten er jegerprøveansvarlig i Groruddalen JFF i Oslo. Han forteller at de kjører jevnlige kurs og klarer fint å gjennomføre i en av landets strengeste kommuner. -Vi kjører kurs med maks 15 deltakere i leide lokaler, forteller Axten. Regelen er at man kan være inntil 20 personer i leid lokale. Praktisk del av kurset går også fint da det er to meter mellom hver standplass på haglebanen, de vasker over våpenene før og etter noen tar i dem, instruktører bruker munnbind og hansker, og man er utendørs. Axten har fullbookede kurs i både januar og februar, og så sant det ikke strammer seg til mer vil gjennomføringen gå problemfritt. ​Hvordan eksamen blir gjennomført er opp til kommunene og i Oslo er dette uavklart på nåværende tidspunkt. 

Dette er Michael Axtens kjøreregler for sine jegerprøvekurs

  • Maks 15 deltakere​
  • Bruk av munnbind til og fra kurset
  • Bruk av håndsprit
  • NJFFs smitteapp​ brukes så man har god kontroll på hvem som er tilstede
  • Alle har faste plasser i lokalet - samme fra gang til gang
  • Alle må sitte på plassen sin, skal man på toalettet må man bruke munnbind
  • Ekstra god vasking av lokalet og toaletter
  • Instruktører på praktisk del bruker hansker og munnbind og vasker over våpenene før man bruker dem. 

​Ingen dispensasjon fra obligatorisk undervisning

Miljødirektoratet gir ikke dispensasjon fra obligatorisk undervisning på samling 5-9, slik det ble gitt i vår for kurs som startet før 12. mars. -Vår holdning har hele tiden vært at regelverket for jegerprøven skal følges, sier Tonje Stubsjøen Kvaløy, seniorrådgiver i Miljødirektoratet. Miljødirektoratet begrunner avslaget med at det er mer lokale utbrudd med variasjoner mellom kommunene, og ulike smittevernregler fra kommune til kommune. -Vi tror det blir utfordrende å ha ulike rammer for jegerprøvevirksomheten fra kommune til kommune, men vil følge utviklingen fortløpende, avslutter Kvaløy. 

Veileder for gjennomføring av praktiske del av jegerprøvekurset

Gjennomføring av praktisk del i jegerprøveopplæringen

NJFF anbefaler også å lese veilederen fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet godt, slik at foreninger som tekniske arrangører, kjører kurs på en forsvarlig måte. I veilederen ligger også en god tabell for risikovurdering ved planlegging av organisert aktivitet samt sjekkliste for godt smittevern.

Veilederen fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet​ ​


- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund gul
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.