Konkurransefiskesesong på trappene
Marius Hassve
Publisert 27.11.2020 14:28
Oppdatert 04.12.2020 09:09
Konkurransefiskesesong på trappene
Foto: Marius Hassve, NJFF Hedmark
Nå er det ikke lenge til vinterens fiskebataljer er i gang, og vi håper så mange som mulig vil delta på årets stevner.

​​De terminlisteførte isfiskestevnene nærmer seg, og mange lurer kanskje på hva man må tenke på ved gjennomføringen denne sesongen. 

Råd for gjennomføring av isfiskestevner

Her finner du råd og retningslinjer for gjennomføring i henhold til COVID-19 situasjonenen. Det er veldig viktig at vi tar forholdsregler ved gjennomføring! La oss sammen sørge for at vi ikke får noe smitte på noen av våre arrangementer. Arrangører kan gjerne legge inn de viktigste punktene fra skrivet direkte inn i portalkalenderen der stevnet markedsføres.

Nordisk mesterskap avlyses​

Nordisk mesterskap i isfiske 2021 kan dessverre ikke gjennomføres grunnet usikkerheter i forhold til COVID-19. Samme nasjon og arrangør (Sverige - Hudiksvalls SFK) tar på seg nordisk 2022 (10-13 mars). Kvalifiseringen til nordisk 2022 blir for vår del neste sesong, altså 2021/22. Årets sesong blir således en ren norgescup uten innlagt kvalifisering. Forbundet sentralt vil stå for en ekstrapremiering denne sesongen. I denne sammenheng skal det nevnes at det er godkjent en dispensasjon hva aldersklasser gjelder for nordisk 2022. Finland og Sverige har et annet uttakningssystem enn oss, og har således allerede tatt ut sine fiskere, henholdsvis i 2019 og 2020 (kvalifiseringene i Finland og Sverige er sesongen før nordisk). Dette medfører blant annet at både Finland og Sverige vil ha noen utøvere som er eldre enn 19 år i juniorklassene. Dette er altså godkjent grunnet tingenes tilstand, dvs. Finland og Sverige sine fiskere deltar i de klassene de kvalifiserte i! Vi her på berget kvalifiserer jo den sesongen nordisk er, og slik fremtidsutsiktene er nå er det mye som tyder på at vi går inn i det siste året med store COVID-19 restriksjoner. Neste sesong vil således da trolig ha færre nasjonale og lokale begrensinger. Når det gjelder vårt nordiske uttak neste sesong kjører vi med vanlige aldersklasser i henhold til ordinært reglement til tross for mulighet for aldersdispensasjon. Dette for at serien/kvalifiseringen i Norge skal bli rettferdig, og lik som tidligere!

Eltsjøen i Trysil åpner Norgescupen 13. desember

Vi håper så mange som mulig vil delta på årets stevner. Dette betyr mye for arrangørforeningene. Det er også et supert folkehelsetiltak å være i aktivitet ute på isen! Norgescupen denne sesongen åpner i denne sammenheng med et brak på den legendariske Eltsjøen i Trysil. Hvor mange tonn abbor norges fremste konkurransefiskere har nappet opp der siden lokaliteten ble tatt i bruk vites ikke, men du er i hvert fall sterk ønsket i å delta i uttynningsfiske der den 13. desember. Håper vi sees.

Oppdaterte terminlister for 2020/2021

- Annonse -
Familiemedlemskap
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.