Kontroll av skyteprøve skjer i ny app
Publisert 05.06.2020 12:23
Oppdatert 10.06.2020 08:46
Kontroll av skyteprøve skjer i ny app
Kontrollører av skyteprøven får en lettere jobb med en ny app. Nå kan kontrollørene gi jegere kvittering for bestått skyteprøve i form av en QR-kode.

​​​​​​På skytebaner landet rundt blir det gjennomført skyteprøver, og representanter for Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) og Det Frivillige Skyttervesen (DFS) kontrollerer gjennomføringen. Foreningene må selv registrere kontrollører med vervet "Storviltprøve kontrollør" i lokal medlemsadministrasjon innlogget på min side på njff.no​, med tilknytning til den foreningen de skal være kontrollører for. Se instruksjonsvideo nedenfor. Kontrollører må laste ned en egen app, «skyteprøvekontrollør», som brukes for godkjenning av treningsskudd og storviltprøver. Appen kan lastes ned her i Google Play for Android-telefoner og i App Store for iPhone. Appen vil være klar for bruk av kontrollørene dagen etter de er registrert som kontroll​ører i lokal medlemsadministrasjon. ​

Kvitterer med mobilen

Skyteprøven består av 30 obligatoriske skudd og 5 skudd mot dyrefigur. Kontrollørene kan nå avgi kvittering til jegerne for obligatoriske skudd og bestått prøve ved bruk av den nye kontrollørappen. Kvittering avgis til jegerens app "Min jegerdokumentasjon". Opplysningene som legges inn overføres automatisk til Jegerregisteret straks jegerens mobiltelefon har dekning eller tilgang til internett. 

Se veileder for bruk av kontrollørappen

Se skyteprøveinstruksen

Det er kun kontrollører som NJFF, DFS og andre godkjente arrangører har meldt inn til Jegerregisteret som har tilgang til å logge seg på den nye appen. Dette skjer med sikker innlogging via ID-porten.

Papir-dokumentasjon fortsatt mulig

Den digitale løsningen er utviklet i tett samarbeid med NJFF og DFS som de største arrangører av skyteprøven lokalt. Det er vektlagt at appen skal være enkel og lite tidkrevende å bruke.

På alle skytebaner vil det fortsatt være mulig å få kvittering for obligatoriske skudd og skyteprøve på papirvitnemål. Skyteprøvearrangører kan bestille blokker med vitnemål fra iss@miljodir.no.

For jegere er det utviklet en egen app som lar jegeren ta med dokumentasjon på avlagt skyteprøve og betalt jegeravgift på mobilen.​
Jegere får vitnemål for skyteprøven på mobilen

Instruksjonsvideo for hvordan foreningene oppretter skyteprøvekontrollører:

 - Annonse -
Familiemedlemskap
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.