Enten du kjøper bær i butikken eller er så heldig at du har blåbær, bringebær eller andre bær i fryseren fra høstens bærplukking – så er valget ditt. Koppkake kan fylles med det du vil. Til og med litt sjokolade eller nøtter om du vil. La barna lage hver sin favoritt i hver sin kopp og spis med skje rett fra koppen.
Ingredienser1 kopp:4 ss hvetemel1 ss brunt sukker1 ts vaniljesukker0.5 ts bakepulver1 ss smør2 ss melk1 dryss kanel4-5 bær
Slik gjør du:
Ha hvetemel, brunt sukker, vaniljesukker, bakepulver og kanel rett i koppen. Smuldre smøret sammen med det tørre og tilsett melken. Rør om til du har en røre som en tykk muffinsrøre. Koppen skal være trekvart full.Tips: Oppskriften kan justeres opp eller ned om det er en stor eller liten kopp. I denne oppskriften er det brukt en vanlig kaffekopp.
Ha blåbær eller andre bær i røra og dytt dem litt ned.
Plasser koppen i mikrobølgeovnen på full effekt i cirka 1:30 minutter. Tiden kommer litt an på watt-styrken på mikrobølgeovnen og på størrelsen på koppen. Du må følge med. Når kaken begynner å komme over kanten nærmer den seg ferdig.
Serveres varm, gjerne med et dryss melis på. Både is, vaniljekrem og pisket krem passer også godt – spesielt om den serveres som en dessert til påskemiddagen.