Koppkake med blåbær
Anine Gutubakken Byles
Publisert 02.04.2020 09:31
Oppdatert 02.07.2020 10:51
Koppkake med blåbær
Koppkake med blåbær er så lett å slenge sammen og den er klar på halvannet minutt i mikrobølgeovnen. Barna vil elske å både lage og spise den.

​Enten du kjøper bær i butikken eller er så heldig at du har blåbær, bringebær eller andre bær i fryseren fra høstens bærplukking – så er valget ditt. Koppkake kan fylles med det du vil. Til og med litt sjokolade eller nøtter om du vil. La barna lage hver sin favoritt i hver sin kopp og spis med skje rett fra koppen.

Ingredienser
1 kopp:
4 ss hvetemel
1 ss brunt sukker
1 ts vaniljesukker
0.5 ts bakepulver
1 ss smør
2 ss melk
1 dryss kanel
4-5 bær​

Slik gjør du:

  1. Ha hvetemel, brunt sukker, vaniljesukker, bakepulver og kanel rett i koppen. Smuldre smøret sammen med det tørre og tilsett melken. Rør om til du har en røre som en tykk muffinsrøre. Koppen skal være trekvart full.

    Tips: Oppskriften kan justeres opp eller ned om det er en stor eller liten kopp. I denne oppskriften er det brukt en vanlig kaffekopp.

  2. Ha blåbær eller andre bær i røra og dytt dem litt ned.

  3. Plasser koppen i mikrobølgeovnen på full effekt i cirka 1:30 minutter. Tiden kommer litt an på watt-styrken på mikrobølgeovnen og på størrelsen på koppen. Du må følge med. Når kaken begynner å komme over kanten nærmer den seg ferdig. ​

  4. Serveres varm, gjerne med et dryss melis på. Både is, vaniljekrem og pisket krem passer også godt – spesielt om den serveres som en dessert til påskemiddagen. 

koppkake1 (002).jpg

Til alle oppskrifter​​​


- Annonse -
Familiemedlemskap
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.