Koronasituasjonen forsinker digital storviltprøve
Publisert 02.04.2020 08:47
Oppdatert 02.04.2020 08:48
Koronasituasjonen forsinker digital storviltprøve
Fra 1. april i år skulle det etter planen være mulig å dokumentere obligatoriske treningsskudd og bestått storviltprøve ved hjelp av en ny mobilapp. Dette er nå utsatt.

​​Appene er utviklet, men det har ikke vært mulig å gjennomføre nødvendig testing på skytebaner på grunn av koronasituasjonen, skriver Miljødirektoratet på sine nettsider. Det er også restriksjoner på omfattende endringer i Jegerregisteret av samme grunn.

Tidligere praksis gjeldene

Lansering av appene Min jegerdokumentasjon og Skyteprøvekontrollør blir derfor utsatt på ubestemt tid. Miljødirektoratet tror ikke at utsatt lansering vil medføre vesentlige ulemper for storviltjegere og arrangører, da koronasituasjonen medfører liten eller ingen aktivitet på skytebanene nå. Hvis det oppstår tilfeller der gjennomføring av skyteprøve blir aktuell før appene er lansert vil tidligere praksis gjelde. Det vil si at vitnemål i papir fortsatt er gyldig som dokumentasjon av skyteprøve. Denne dokumentasjonen vil fortsatt være gyldig etter at de nye appene er lansert.​

Hva skjer med storviltprøven?

Skyteprøve som er avlagt i 2019/2020 er gyldig denne våren så lenge det ikke er mulig å avlegge ny prøve. 

Miljødirektoreatet vurderer situasjonen fortløpende, og NJFF kommer med informasjon straks det foreligger.​


- Annonse -
Familiemedlemskap
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.