Krisepakke for friluftslivet
Publisert 19.03.2020 09:31
Oppdatert 19.03.2020 09:41
Krisepakke for friluftslivet
Regjeringen varsler en korona-krisepakke på kr 900 millioner til idrett, kultur og friluftsliv. NJFF har noen tanker rundt det.

​NJFF setter pris på at regjeringen foreslår konkrete midler til krisetiltak for de frivillige organisasjonene innen kultur, friluftsliv og idrett. Det påløper store tap ved frafall av aktivitet i lokale foreninger over hele landet. Avlyste jegerprøvekurs, stengte skytebaner og mere til preger vår organisasjon om dagen, og dette får økonomiske konsekvenser for mange foreninger. En krisepakke kan bidra til å sikre frivilligheten, og legge grunnlaget for videre virksomhet. Vi venter spent om Stortinget kan samles rundt et fornuftig vedtak som sikrer midler ut i organisasjonene. 

Også de små aktivitetene må sikres

Det er imidlertid spilt inn en forutsetning i regjeringens krisepakke som er vanskelig å forstå for mange av de frivillige organisasjonene. Det er nemlig satt som en forutsetning at det kun er arrangementer med mer enn 50 deltagere som skal kvalifisere til krisehjelp. Det samsvarer svært dårlig med vår daglige virksomhet i NJFF og andre friluftsorganisasjoner. Våre arrangement er ofte basert på færre deltagere, men er til gjengjeld mange i antall.  

NJFF har sendt et Brev til Stortingets finanskomité, der vi peker på denne utfordringen, og ber dem hensynta våre innspill i behandlingen av en krisepakke.
Også Norsk Friluftsliv og  Den norske turistforeningen har sendt innspill til den politiske prosessen, med gode argumenter på vegne av friluftslivsorganisasjonene. 

NJFF følger saken. 

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.