Kunstig lys til jegerne
Publisert 17.11.2018 08:56
Oppdatert 19.11.2018 09:25
Kunstig lys til jegerne
På landsmøte ble det enstemmig vedtatt å arbeide for utvidelse av bruk av kunstig lys til enkelte jaktformer og ettersøk. Det gjelder avliving av artene mink og mårhund, samt kunstig lys til ettersøk av villsvin.

​​​​​​​​​​Det var NJFF Møre og Romsdal som hadde sendt inn en sak om bruk av kunstig lys for felling og avliving av villmink. Villminken er en introdusert viltart i Norge og har etablert ville bestander over store deler av landet. Introduserte, fremmede arter er uønsket i Norge og det er derfor et ønske om økt innsats og mer effektiv jakt og felling med mål om å fjerne arten helt fra norsk fauna. ​

Mer human jakt

​Minken holder til under jorda i hulrom og i steinrøyser. Der er det svært vanskelig å få tak i den. Bruk av kunstig lys vil være et godt hjelpemiddel, og føre til mer human jakt.  

Støtter forslaget​​

Landsmøtet støttet dette forslaget. Det er ønskelig å ha virkemidler tilgjengelig for å kunne drive en effektiv jakt på arter som i utgangspunktet er uønsket i norsk natur. Etter å ha drøftet saken ønsket de også å ta med mårhund, samt bruk av kunstig lys ved ettersøk av villsvin og på begrensede områder for jakt på villsvin. ​

NJFF Hordaland ønsker endring i paragraf 21​ - (bruk av motordrevet fremkomstmiddel under jakt)​, og det ønsker Forbundsstyret å se nærmere på. 

​​​Landsmøtets vedtak:​​

​​​​​NJFF skal arbeide for at det skal åpnes for bruk av kunstig lys til avliving av mink og mårhund, samt kunstig lys til ettersøk av villsvin. I tillegg at det blir anledning til å bruke fastmontert lyskilde til åtejakt på villsvin og mårhund, samt kunstig lys som ikke er fastmontert til jakt på villsvin, avgrenset til innmark.

Her kan du lese forslaget i detalj, samt Forbundsstyrets innstilling til landsmøtet.

Her finner du andre saker og informasjon vedrørende NJFFs landsmøte. 

 

 

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund gul
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.