Kveite med lime, løk og kapers
Publisert 24.01.2019 15:23
Oppdatert 21.01.2020 15:20
Kveite med lime, løk og kapers
Foto: Matprat
Kveite er en fantastisk smakfull og delikat fisk, hvit og fast i kjøttet. Baker du den på bakepapir i stekeovnen tar du vare på alle de gode smakene, og frigjør plass på komfyren til å forberede tilbehøret.

​​Ingredienser til 4 porsjoner:

800 g kveitefilet
1 ts salt
1 ts malt hvit pepper
2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
2 dl hønsebuljong (utblandet)
1 dl hvitvin
4 ss olivenolje
1⁄2 stk finhakket rødløk
1 båt finhakket hvitløk
2 ss kapers
saft av 1⁄2 stk lime
1 ss finhakket frisk kruspersille​

Slik gjør du:​​​

  1. Legg fisken på bakepapir i en langpanne eller ildfast form. Dryss over salt og hvit pepper, og drypp over noen dråper olivenolje. Sett formen inn midt i ovnen og bak fisken i 10-12 minutter, avhengig av hvor tykke fiskestykkene er.
  2. Bland soyasaus, buljong og hvitvin i en kjele og la det koke inn til det halve.
  3. Rens aspargesbønner og forvell dem i lettsaltet vann i 3 minutter. Hell av vannet og hold dem varme.
  4. Varm olje i en liten kjele og ha i rødløk, hvitløk, kapers, limesaft og persille og fres alt i 30 sekunder.
  5. Legg aspargesbønner og fiskestykker på tallerken eller fat, og fordel rødløkblandingen og olivenoljen på toppen av fisken. Ha 1-2 ss saus rundt fisken og server resten ved siden av.​

Kilde: MatPrat
- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Bilforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.