Lær deg mer om slakting og nedskjæring
Publisert 04.10.2019 12:53
Oppdatert 08.10.2020 09:33
Lær deg mer om slakting og nedskjæring
Foto: Torgeir W. Skancke
I NJFF-butikken finner du et webkurs som er spesielt utviklet for storviltjegere som vil øke sin kunnskap om slakting og nedskjæring av hjortevilt.

​​​​​Kurset er basert på både tekst, video og tilleggsmateriell.

Kjøp kurset her.​

Kursets to hovedemner:

1 Slakting og transport
2 Nedskjæring

Pris: 250,-

Kurset er utviklet av NJFF og Animalia. Kurset gir deg som jakter hjortevilt et faglig grunnlag for å ivareta kjøttressursen på en best mulig måte. Kurset egner seg spesielt godt som forkunnskap for senere å gjennomføre kurs for feltgodkjenning av kjøtt. Kurset har en tilgangsperiode på 12 mnd.​

Gode parteringstips på veien​

 Først ut er indrefilet 

oribi.jpg 

Skjær tett inntil beinet. Følg stiplet linje inn i låret. 
Foto: Vegard Veberg

oribi-2.jpg 
Når det fremre delen av indrefileten er løsnet, er det enkelt
å trekke den ut.

oribi-3.jpg 

Her er indrefileten skåret ren for scener og hinner.​

Slik bruker du k​​jøttet​

Indrefilet: Helstekt og biffer.

Ytrefilet: Helstekt og biffer.

Mørbrad: Helstekt og biffer.

Flatbiff: Biffer hvis den er godt mørnet. Roastbiff.

Bogplomme: Roastbiff, steik.

Rundsteik: Steik, gryter.

Bankekjøtt: Bankebiff, gryteretter, kokt til fersk suppe,

saltet og kokt.

Culotte: Kokt, med lys saus.

Lårtunge: Gryteretter, saltet og kokt til pålegg.

Bryst: Kokt, suppekjøtt, kjøttdeig.

Høyrygg: Langtidsstekt til steik, Kokt, suppekjøtt,

kjøttdeig og gryter.

Bog uten plomme: Gryter, kokt til suppekjøtt, kjøttdeig

Nakke: Kokt til suppekjøtt, kjøttdeig, Langtidsstekt til stek.

Side/slagside: Kjøttdeig, Kokt, suppekjøtt, utbeinet til rull.

Skanker: I skiver til bresering og koking. Renskåret og

blandet med annet kjøtt til kjøttdeig.



- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.