Lag grove fiskekaker med barna
Publisert 26.03.2020 13:01
Oppdatert 30.03.2020 08:21
Lag grove fiskekaker med barna
Foto: Anine Gutubakken Byles
Har du fisk i fryseren? Da burde du få med deg barna og lage grove fiskekaker til middag. Med pommes frites og salat blir dette et lite festmåltid for både store og små.

​​​​I disse dager er det fint å ha noen små prosjekter man kan gjøre hjemme. Resultatet er et sunt og godt måltid, og kanskje får du samtidig ryddet litt i fryseren. 

Du kan selvsagt servere fiskekaker med annet tilbehør som poteter og grønnsaker eller som en hamburger. Laks er både sunt og godt, og er den til og med selvfisket så smaker den endra bedre. Du kan fint bruke annen fisk også - både torsk og ørret fungerer bra.

Oppskrift på grove fiskekaker

Ingredienser til 4 personer: 

500 gram laksefilet uten skinn
5 poteter
0.5 løk
1.5 dl kavring
1 egg
1 ts salt
1 ts pepper

Slik gjør du:

  1. Kok opp vann i en kjele og senk varmen. Legg i laksefiletene og la fisken trekke i ca. 8 minutter. Vannet skal ikke koke. 
  2. Skrell og del potetene i mindre biter og kok dem til de er møre.
  3. Finhakk løken.
  4. Ha laksefiletene og potetene i en bolle og tilsett finhakket løk, kavring, egg, salt og pepper. Bland det hele godt sammen og form til passe stor laksekaker.
  5. Varm opp en stekepanne med smør og stek laksekakene til de har en gyllen og sprø skorpe. 

Server med ditt favorittilbehør - for eksempel pommes frites og salat eller poteter og grønnsaker. Remulade smaker veldig godt til laksekaker.

Tips: Disse fiskekakene egner seg også godt til fiskeburger.

Lagelaksekaker.jpg

Lagelaksekaker2.jpg

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.