Laksesesongen er i gang
Publisert 25.05.2020 10:06
Oppdatert 25.05.2020 10:37
Laksesesongen er i gang
I Norge har vi over 400 lakseelver - mange små, men også mange store med betydelige bestander. Nå er årets vakreste eventyr for laksefiskerne i elv endelig i gang.

​​​1. juni regnes som den store starten for laksefisket i elvene. Etter en lang vinters tålmodig venting og forberedelser er dagen i dag en festdag som svært mange laksefiskere med stor lengsel har sett frem til. I år har det mange steder vært mye snø i fjellet, så alt ligger til rette for ​god vannføring og godt fiske. 

Norge er kjent for den store laksen! Og tidlig i sesongen er det muligheter for å få en kjempeopplevelse. Ca 130 000 laks har bitt på kroken sommermånedene de siste årene. Det samme antallet vil det sannsynligvis bli i år. Omtrent 25 % av disse settes tilbake for å bevare verdifull fisk. Les mer om hvordan dette gjøres her. ​

Ta smittevernhensyn

På grunn av årets situasjon med koronarestriksjoner, er det spesielt mange utlendinger som ikke kommer og fisker laks i norske elver. Det betyr at det har blitt en del ledig laksefiske. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i kjøreregler for smitttevernhensyn.​

Her ble det tatt flest laks i fjorårets sesong:

  1. Namsenvassdraget
  2. Numedalslågen
  3. Bjerkreimselva
  4. Orkla
  5. Gaulavassdraget
  6. Mandalselva
  7. Repparfjordelva
  8. Syltefjordelva
  9. Vestre Jakobselv
  10. Målselvvassdraget​

Kilde: Norske Lakseelver

Meld fra om syk fisk

Dersom du observerer syk eller død fisk, skal du logge deg inn på Veterinærinstituttets side for registrering av syk villfisk.​ I fjor hadde vi særlige utfordringer med syk og død laks i Enningdalsvassdraget (Berbyelva) i Østfold. I følge Halden Arbeiderblad er det også i år funnet syke laks. ​Sportsfiskerne kan bidra med tidlig informasjon.

Skitt fiske! - Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.