Langfredag = fisk
Publisert 31.03.2017 09:47
Oppdatert 16.04.2019 09:18
Langfredag = fisk
Foto: Synøve Dreyer.
Har du fisket sjøørret? I likhet med at lammestek på påskeaften er tradisjon for mange, er det også flere som som spiser fisk på langfredag.

​​​​​​​​​​Hva med stekt sjørret til middag i dag?​ Dette er oppskrift på en enkel, men smakfull rett - helt perfekt etter en fjelltur.​ Når du steker ørret så kan det være et tips å la den være litt svakt rosa i kjernen, da er den saftigst. ​​

​​​​​​Stekt ørret med asparges og kjørvelsaus

Tid: 20-40 minutter
Porsjoner: 4​

Ingredienser:
600 g ørretfilet, uten skinn og bein
1 ss salt
2 ss olje
12 stk asparges
1 ss smør ​
Saus:
2 stk eggeplomme ​
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
3 ss eplecidereddik
1 dl rapsolje
2 ss kjørvel, frisk 

Framgangsmåte:
Skjær ørreten i serveringsstykker, dryss med salt og la trekke i ca. 10 minutter. 

Skyll av saltet og tørk stykkene godt med tørkepapir. 
Stek ørreten i olje på middels varme i ca. 2 minutter på hver side. 
Brekk av den nederste delen på aspargesen og kok i lettsaltet vann i to minutter. 

La aspargesen renne godt av og vend i smør.

Saus:
Pisk eggeplomme sammen med salt og pepper, rør inn eplecidereddik og spe med rapsolje i en tynn stråle til en fyldig saus. 

Smak med salt og pepper, og rør inn hakket kjørvel.

Server ørreten med asparges og kjørvelsaus ved siden av.​

Oppskrift fra Godfisk.​
- Annonse -
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.