Husk å søke momsrefusjon før 1. mai
Publisert 31.01.2017 14:44
Oppdatert 19.04.2017 23:22
Så snart årsmøtene er unnagjort og regnskapene ferdigstilt, er det tid for å søke MVA-refusjon.
Husk å søke momsrefusjon før 1. mai

​NJFF sentralt sender inn søknad på vegne av hele forbundet, så husk å sende oss nødvendig dokumentasjon innen 1. mai.​ Alle foreninger er berettiget til momsrefusjon. Søknad sendes samlet på vegne av hele forbundet til Lotteri- og Stiftelsestilsynet. Send inn regnskap, beretning og momsrefusjonsskjema til forbundet innen 1. mai så blir foreningen med på årets søknad.

Merk! Foreningen kan kun søke momsrefusjon gjennom ett (1) sentralledd. Det vil si at de foreninger som også er medlem i idrettsforbundet, må forholde seg til en av partene.

​​Mange bekker små

NJFF videreformidler hvert år momsrefusjon til de foreninger som innen fristen har sendt inn årsberetning og regnskap for siste regnskapsår. I 2017 delte Lotteri- og Stiftelsestilsynet ut 1,29 milliarder kroner i momskompensasjon til 23.000 frivillige organisasjoner. 

NJFF mottok en refusjon på totalt kr. 12,6 millioner, fordelt på kr. 3,9 mill. til sentraladministrasjonen, kr. 1,6 millioner til fylkeslagene og kr. 7,1 millioner til foreningene. Her finner du oversikt over hva de ulike NJFF-foreningene mottok i MVA-kompensasjon i fjor​

Husk Brønnøysund-registrering​​

Husk at det er et krav at alle som søker merverdiavgifts-kompensasjon, er registrert i Frivillighetsregisteret. Frivillighetsregisteret forvaltes av Brønnøysundregistrene. Se mer informasjon og registreringsskjema på Frivillighetsregisterets nettsider

Send melding om registrering i god tid, da registrering av samtlige underledd må være på plass innen organisasjonen sender søknad om moms-kompensasjon. NJFF sentralt søker samlet på vegne av alle ledd i organisasjonen. 

Dokumentasjonskrav​

For å delta i momskompensasjonsordningen må foreningene sende inn følgende til NJFF sentralt:

  • Regnskap
  • Momsrefusjonsskjema (Skjemaet er en tydeliggjøring av søknadsbeløp, fradragsposter og en ekstra kvalitetskontroll). 

Frist for innsending til forbundet er 1. mai 2017. 

Send dokumentasjonen til NJFF på epost njff@njff.no eller Norges Jeger- og Fiskerforbund, Postboks 94, 1378 Nesbru.

Refusjon for 2016 i regnskapsåret 2017

Ved utgangen av 2017 utbetales momsrefusjon basert på driftsåret 2016. NJFF søker etter såkalt forenklet modell (se forskrift) på vegne av NJFF sentralt med alle underledd. Det er driftskostnadene (med enkelte fradragsposter – se forskrift og momsrefusjonsskjemaet) for den enkelte forening som ligger til grunn for momsrefusjonen. 

For å lette registreringen og kvalitetssikre aktuelt grunnlagsbeløp, skal momsrefusjonsskjema fylles inn og returneres til NJFF sammen med regnskapet. 

For de vitebegjærlige, anbefales et dypdykk i «Forskrift om merverdiavgiftskompensasjon for frivillige organisasjoner» samt mer informasjon på Lotteri- og Stiftelsestilsynets nettsider.

​​Merk:

  • ​​​Regnskap sendes inn til NJFF sentralt innen 1. mai 2017.
  • Momsrefusjonsskjema med grunnlagsbeløp for søknaden sendes inn til NJFF sentralt innen 1. mai 2017.
  • Søker må være registrert i Frivillighetsregisteret.
  • Søker med 5 millioner kr. eller mer i totale driftskostnader, skal sende inn revisorrapport fra statsautorisert eller registrert revisor.
Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Herlet Tech
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.