NJFF-ambassadør: Bjørn Tore Kjølholt
Publisert 17.02.2020 09:34
Oppdatert 10.03.2020 15:58
NJFF-ambassadør: Bjørn Tore Kjølholt
I 2019 ble Bjørn Tore Kjølholt en del av NJFFs nyopprettede ambassadørteam, da hans blogg og store interesse for sjøørret inspirerte oss. Bli bedre kjent med Bjørn Tore her.

​​​​​​Navn: Bjørn Tore Kjølholt
Alder: 47
Bosted: Hvaler
Medlem: Hvaler JFF

Bjørn Tore Kjølholt er familiefar og pappa til en jente på 8 år. Interesse for fiske og friluftsliv har han alltid hatt. At mange betegner han som en fiskenerd, er noe han er stolt av.​  ​–En stor del av interessen ligger i de små og mindre synlige detaljene, forteller han. Å nyte naturen og samtidig ta vare på den er noe Bjørn Tore setter høyt.

NJFFs visjon: Jakt og fiskeglede til alle - for alltid, er både ambisiøs og forpliktende, mener Bjørn Tore. For meg setter det fokus på noe som er meget viktig for alle. NJFF er en stor og beskyttende organisasjon som taler for og med sportsfiskeren, jegeren og friluftsmennesket. Organisasjonen forvalter og beskytter våre interesser, den inspirerer, engasjerer og noen ganger provoserer. Det å kunne representere disse verdiene er jeg veldig stolt av, sier Bjørn Tore. 

IMG_1111.jpeg

Jeg fisker fordi jeg ikke klarer å la være

Hvorfor Bjørn Tore fisker er et komplisert spørsmål. Jeg fisker fordi jeg ikke klarer å la være, forklarer han. Fisking vasker hjernen, jeg logger av, men samtidig på, og blir satt i kontakt med noe essensielt og primært. En følelse av spenning og frihet, å se langt, se lenge. Jeg fisker til og med når jeg ikke fisker. Når det er behov for å koble av eller drømme litt, kan jeg hente fram fisking i tankene, forklarer han. 

Bjørn Tore har alltid vært svak for sjøørret og ørret, hav og fjell. I 40 år har denne interessen fulgt han, og det er sjøørreten som er hans favoritt. Likevel har andre former for fiske og andre arter også sin unike sjarm. Bjørn Tore liker småfiske etter flyndre og makrell, som havner nystekt på brødskiva, og jakten etter gjedda i sivet eller den fantastiske abboren er forlokkende. Å teste krefter mot kveite, torsk og sei i Nord-Norge sier han heller ikke nei takk til. 

20180129_121932.jpg

Bjørn Tores tips til nybegynnere

Bli med noen ut, eller prøv deg fram selv på egenhånd. Skaffer du deg informasjon vil inspirasjon og trygghet komme med kunnskapen. Test og opplev, prøv din første natt i telt. Det er lurt å starte med lave ambisjoner. Blir det ikke fisk så har du fått masse frisk luft og mange fine kast. La turen være målet. Bruk den fantastiske naturen vi har, den vil gi deg noe helt spesielt tilbake. Opplevelser som dette kan ikke veksles inn i kroner og ører. 

​Skal vi høste må vi så

Bjørn Tore håper hans 40 år som fiskenerd kan komme andre til nytte gjennom bloggen. Hvis flere får fiskeglede og en interesse, vil man også få engasjement. Jeg bruker mitt engasjement til sjøørreten sitt beste. Sjøørreten sliter, den er på vei til å tape kampen mot mennesket. Heldigvis er det mange plasser der sjøørreten er tallrik, men dessverre er den i dramatisk tilbakegang altfor mange steder. Dette er meget alvorlig. Nå trenger sjøørreten hjelp mer enn noen gang før. Mange lokale jeger- og fiskerforeninger jobber aktivt for å gjøre livet bedre for sjøørreten og ørreten. Ta kontakt med en lokal jeger- og fiskerforening, og bli med på å bidra i dette viktige arbeidet. Skal vi høste må vi så, avslutter Bjørn Tore. ​

Følg Bjørn Tores blogg

IMG_0867.jpeg


Relatert innhold
- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.