NJFF-ambassadør: Sarah Kristine Synnevåg
Publisert 31.01.2020 10:37
Oppdatert 10.03.2020 15:57
NJFF-ambassadør: Sarah Kristine Synnevåg
I 2019 ble Sarah Synnevåg en del av NJFFs nyopprettede ambassadørteam, da hennes flotte bilder av jakt og fiske på Instagram inspirerte oss. Bli litt bedre kjent med Sarah her!

​​​​​​Navh: Sarah Kristine Synnevåg
Alder: 25
Bosted: Sogndal
Medlem i Åsane JFF

Sarah har det aller best når hun er ute. På en fjelltopp, når hun hører kaffebålet knitre om morgenen, når hun måler krefter med vakende ørret, eller glaner fjellsider opp og ned etter ryper. Hun velger dette fremfor sofaen eller sydenturer. 

–​Som Norges største organisasjon og møteplass innen jakt og fiske var det en ære å få lov å være ambassadør. NJFF er på mange måter limet som binder oss jegere og fiskere sammen, sier Sarah. 

En lidenskap

Sarah har alltid vært langt over gjennomsnittet interessert i dyr og natur. Soloppganger, speilblank sjø og lukten av nysløydd fisk på båttur med bestefaren er noe av det første hun kan minnes. –​Jeg husker også hvordan bestefar sa,"pttvi", når han heiv ut snøret. Når jeg står og fisker i dag hører jeg fortsatt bestefar, forteller Sarah. Jaktinteressen hennes kom først litt senere. Sarah leste seg opp på adferd, spor og levemåten til ulike arter. –Jeg drømte om naturen som Mikkjel Fønhus beskrev, og om turene Helge Ingstad fortalte om. Innen jakt hadde jeg ingen læremester, men kunnskap og nysgjerrighet har bragt meg langt på vei. Nå er året fullbooket med jakt på høsten og vinteren, og fiske på våren og sommeren. Hvis folk i dag spør meg om hvorfor jeg jakter eller fisker, så føler jeg at det alltid har vært der som en viktig del av meg. Det er vel noe slikt man kaller lidenskap, sier Sarah. 

DSC04838.jpg 

Det er ikke først og fremst det å felle vilt som er i fokus, men også turen og naturopplevelsene. På tross av noen fantastiske erfaringer på skogsfugljakt, ligger rypejakten Sarahs hjerte nærmest. ​Det er rett og slett ingenting som slår utsikt fra bratte fjellsider, med solen i fleisen, og ryper i siktet, forteller hun. Sarah har jaget storørret på Island, og få ting kan måle seg med det, synes hun. Men likevel er det noe helt eget ved å gå i ukesvis i den norske fjellheimen med fluestangen også. 

DSC00860-3.jpg  ​

Vi trenger ildsjeler

I dagens samfunn står vern og miljø sterkt hos mange. De fleste vet at naturen ikke er utømmelig og at det er nok av faktorer som truer naturen så vel som naturinteressene. Sarah mener at det er en større aksept for interesser som innebærer litt blod og svette, nå som det er blitt trendy å være naturmenneske.  ​Det kan virke rart å slippe ut igjen den fisken man akkurat har fanget, eller å skyte vilt som ikke egner seg til middagsbordet. Men det gjøres for å bevare og det handler om kunnskap, forteller hun. ​Det handler også om tradisjoner og videreføring av disse. For å verne om dyr og natur trenger vi ildsjeler, som jegere og fiskere. Jeg tror at jakt- og fiskefolket innehar en unik og verdifull kunnskap om naturen, som ikke kan læres ved en kontorpult, men som bare kan læres ved å kjenne naturen, på godt og på vondt. 

Screenshot_20180828-215859.jpg

Sarahs tips til nybegynnere

–Ta kontakt med din lokale jakt- og fiskeforening, og bruk sosiale medier for det det er verdt. Det finnes mange kjekke arrangementer og aktiviteter som kan være en fin inngangsport. I tillegg til kunnskap og læring er det en fin mulighet til å stifte bekjentskaper med andre med samme interesse. Ingen er gode med en gang, så ta til deg kunnskap der du kan, og tål at du kanskje ikke lykkes helt i starten. Man trenger absolutt ikke topp utstyr for å få gode jakt- og fiskeopplevelser, og jakt- og fiskekort kan fås i alle prisklasser på blant annet inatur.no, forteller Sarah. 

Sarah ønsker å formidle gleden ved å være ute, samtidig som hun også ønsker å formidle kunnskap. Ved å inspirere flere til å komme seg ut i naturen tror hun at vi får en rausere og lykkeligere befolkning. -Jeg håper også at jeg kan klare å vise kjærligheten og den medfølgende respekten for det jeg driver med. Det handler ikke om å ta ut hele kvoten, eller om å ta med mest mulig hjem, men om å nyte og lære av naturen, avslutter Sarah. 

Følg Sarah på Instagram her

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.