NJFF bekymret over syk laks i Enningdalselva
Publisert 04.06.2019 09:35
Oppdatert 04.06.2019 10:53
NJFF bekymret over syk laks i Enningdalselva
Bjarne Granli, leder av AJFF Halden, har varslet NJFF og sendt flere bilder av den syke fisken. Foto: Bjarne Granli
Flere laks som er blitt fanget i Enningdalselva i Østfold siden laksefisket startet 24. mai, er svekket og har tydelige sår på finnene og blødninger i huden under buken. Ingen vet ennå hva det er som har rammet fisken.

​​​Takket være rask reaksjon fra laksefiskerne er fiskene nå til undersøkelse hos Veterinærinstituttet. Det har vært viktig å få tatt prøver av fiskene raskt, og det brukes mye ressurser på å finne ut av årsaken til fiskens sykdom. Det er tatt prøver fra tilsammen syv villaks, og alle fiskene har lignende symptomer.

Det er for tidlig å si noe om årsaken til sykdommen, men fiskehelseansvarlig ved veterinærinstituttet, Berit Tørud, håper å kunne si noe om årsaken i slutten av denne uken. Hun takker lokale laksefiskere og AJFF Halden for all hjelp i saken. ​

Bekymret

- Vi følger saken og venter spent på resultatet av prøvene, sier informasjonssjef Espen Farstad i NJFF. Vi er naturlig nok bekymret når slike hendelser oppstår. Sportsfiskerne er førstelinjefolket, og vi oppfordrer alle som fisker om å være årvåkne og melde fra om de observerer noe unormalt på fisken, enten det er i Enningdalselva eller andre elver. 

Laksefisket fortsetter

Varslingsrutinene er blitt fulgt, også Mattilsynet er blitt varslet. Det har ikke vært grunn til å stenge laksefisket så langt. Når det fiskes får man en god oversikt over hvor mye fisk som er syk.​ 

- Annonse -
Familiemedlemskap
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.