NJFF bytter logo i jubileumsåret
Publisert 22.06.2020 08:22
Oppdatert 07.01.2021 18:56
NJFF bytter logo i jubileumsåret
Forbundsstyret i Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) har besluttet at tiden er moden for å fornye NJFFs logo. Den nye logoen skal være et symbol på en moderne og fremtidsrettet organisasjon med lange historiske røtter.

​​​​​-Vi så det var behov for endring og at tiden var ideell nå med det kommende 150-årsjubileumet i 2021. Vi er jo glade i dagens logo, men vi må se fremover. Det har vært en krevende avgjørelse, men diskusjonene har vært gode og ført til resultatet vi presenterer i dag, sier styreleder i NJFF, Knut Arne Gjems.

NJFF_logo_primær_blå.jpg

Et gjenkjennelig symbol på hvem NJFF er

Vilt og fisk er en viktig del av identiteten til NJFF. Samtidig er det en rekke andre ting som kunne vært symbolisert i en logo, men valget har falt på det som gjør oss unike og historiske i et nytt, moderne og funksjonelt symbol.

-Vi mener at den nye logoen gjenspeiler historien ved at den ser tilbake på det som har vært tidligere, samtidig som den ivaretar vår egenart som organisasjon og er funksjonell og moderne i uttrykket. Endringen symboliserer også steget inn i fremtiden for NJFF, sier Gjems.

Elementer fra dagens logo er med å gjenspeile det historiske uttrykket. De fleste vil kunne kjenne igjen den runde formen, geviret, fisken og likevekten mellom disse. Logoen er NJFFs fremste merke og skal sørge for gjenkjenning av organisasjonen på alle flater vi utsmykker med den.

Kriteriene for hva som er en god og funksjonell logo endrer seg med tiden. Den nye logoen erstatter en 60 år gammel versjon. Det har vært et behov for bedre synlighet og gjenkjennelseseffekt på digitale flater, så vel som til bruk på skilt, jakkemerker, trykk og så videre. Dagens logo består av mange små detaljer og den har en tendens til å gro sammen på digitale flater, altså at du ikke klarer å se hva det er for noe på grunn av alle detaljene.

Instagram med NJFF-logo.png

-Den nye logoen forenkler symbolet og øker synligheten. Dette er svært viktig i dag og tiden vi går inn i. Vi får en ny logo vi kan samles om i NJFF. Vi håper den blir tatt godt imot, avslutter Knut Arne Gjems. ​

NJ-03652- Foto_Hanne_Simonsen_JPG.JPG

Tas i bruk i 2021

Endringene vil tre i kraft fra 2021 i forbindelse med NJFFs 150-årsjubileum, og den nye visuelle profilen vil bli tatt i bruk over de neste årene, etter hvert som materiell skiftes ut.

Det er konsulentselskapet Bouvet som har utformet logoen. De har fått i oppdrag å friske opp hele den visuelle profilen til NJFF, og logoen er én del av dette.

Det er fortsatt en rekke praktiske detaljer som må diskuteres og planlegges på flere nivåer i organisasjonen. Det betyr at stadig flere vil bli involvert i prosessen frem mot en offisiell lansering og det spennende jubileumsåret vi har foran oss.​


NJFF turkopp med logo.png

- Annonse -
Familiemedlemskap
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.