Fokus på høstingsbasert friluftsliv
Publisert 08.02.2016 19:08
Oppdatert 06.06.2016 12:17
Fokus på høstingsbasert friluftsliv
Fokus på høstingsbasert friluftsliv
NJFF Hedmark og Trysil fellesforening for jakt og fiske fikk med seg landsmøtet på at NJFF skal øke fokuset på høstingsbasert friluftsliv. Dette skal komme som en motvekt mot den fremmedgjøringa som stadig oppleves omkring jakt og fiske.

​​- Jakt og fiske har hatt, og har fortsatt en alminnelig aksept i det norske samfunnet. Samtidig opplever vi stadig mindre forståelse for jakta. ​Det er en gradvis økende motstand mot våre høstingstradisjoner i forvaltning, forskning, media og opinion. Helt legal jakt omtales av avisene som "drap", noe som gir grobunn for enda mer ekstreme holdninger, sa Thorbjørn Lysfoss fra NJFF Hedmark og Trysil Fellesforening for Jakt og Fiske.

​Forslaget fra NJFF Hedmark og Trysil Fellesforening for Jakt og Fiske setter fokus på viktige utfordringer. Forbundsstyret vurderer en økende fremmedgjøring i forhold til menneskets plass i naturen og det tradisjonelle høstingsbaserte friluftslivet, som en av de store utfordringene som organisasjonen må ha bred fokus på i årene som kommer.


Bevisst strategi mot skoleverket​​

- Det å få unge og gamle til å kjenne gleden ved å høste egen mat, enten med børse, fiskestang eller bærbøtte, ligger i kjerneområdet for NJFF. Vi har en stadig mer mangfoldig befolkning. Da kreves det stadig bedre metoder og mer bevisst strategi. Skolen er det eneste stedet der vi snart møter hele befolkninga. Kanskje vi bør jobbe mot skolen for å få gjennomslag, sa Maria Almli fra forbundsstyret.

NJFF Hedmark slutta deretter opp om forbundsstyrets forslag til landsmøtevedtak, som så ble enstemmig vedtatt:


​Landsmøtets vedtak​​

​​​​​NJFF skal arbeide for å sikre at jakt, fiske og det høstingsbaserte friluftslivet beholder sin sterke posisjon i befolkningen. NJFFs kommunikasjonsstrategi vil være et viktig virkemiddel for hele organisasjonen i dette arbeidet.​​​​


Her kan du lese forslaget i detalj, samt Forbundsstyrets innstilling til landsmøtet.

Her finner du andre saker og informasjon vedrørende NJFFs landsmøte.

​​​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.