Fokus på HMS i foreningene
Publisert 08.02.2016 19:08
Oppdatert 06.06.2016 12:18
Fokus på HMS i foreningene
Skien JFF ønsker mer fokus på HMS i NJFFs foreninger.
Fokus på HMS i foreningene
- Når ulykker skjer, er det viktig at gode tiltak er gjort i forkant, sa leder Ole Martin Meland fra Skien JFF.​
Skien JFF ønsker mer fokus på HMS i foreningene. Frykten er at den frivillige virksomheta skal kunne falle under samme krav som rettes mot arbeidslivet, slik at foreningene kan falle under sikkerhetsbestemmelsene i arbeidslivet.

​​​- Vi har en opplevelse av det skjer flere nestenulykker, og får ofte spørsmål om hvordan dette skal håndteres av tillitsvalgte og forening. Det er jo slik at frivillighetsarbeidet er en grunnpilar i vår virksomhet. Da er det viktig å vite hvordan vi skal forholde oss når uønska situasjoner oppstår, sa Ole Martin Meland, leder i Skien JFF.

Han mente at ansvarsforhold for de tillitsvalgte gjør at NJFF må utrede bedre hvilke krav som kan stilles til foreningene. 


Vil ha NJFF i front​

- Vi tenker at det må lages en felles tiltaksplan som baserer seg på bakgrunn av risikoforhold. Hvis ulykken er ute, enten det er på skytebanen eller under jegerprøvekurs, så vil det bli stilt spørsmål i ettertid. Kan vi svare på disse spørsmålene, kan vi med hånden på hjertet si at vi har gjort vårt i forkant. Her må NJFF gå i front og gi oss et arbeidsverktøy, sa Meland, og fremmet deretter følgende forslag:

Fylkeslaget skal sørge for nødvendig bakgrunn og verktøy for å håndtere HMS – arbeidet på en best mulig og rasjonell måte for lokallagene, herunder la utarbeide en HMS-plan til bruk i lokallagene. Fylkeslaget skal søke å påvirke NJFF til å arrangere kurs for lokallagene innenfor HMS slik at lokallagene imøtekommer de lovpålagte kravene som arbeidsmiljøloven stiller.


Støtter intensjon, fremmet nytt forslag

- Forbundsstyret har behandla forslaget fra Skien veldig grundig, og sjekka med advokater og arbeidstilsyn. Sikkerhet er veldig viktig for det vi driver med. Vi ønsker at alle som deltar på våre aktiviteter skal komme velberga hjem. Det som er viktig, er at hver enhet er sjølstendig. Hvert lokallag må svare for sin aktivitet. Men det er lurt om foreningene får verktøy for å håndtere dette, sa leder Runar Rugtvedt.

Han fremmet deretter et revidert forslag fra forbundsstyret, som også fikk tilslutning fra forslagsstillerne i Skien JFF. Dette ga enstemmig medhold fra landsmøtet.


​Landsmøtets vedtak​​

​​​​​Relevant HMS-tematikk tilpasses og tas inn i forbundets organisasjonskurs som tilbys foreningene. Fokus legges på sikkerhet, brannvern, førstehjelp og sikkerhet ved arrangementer og aktiviteter. Det utarbeides en mal og retningslinjer for å hjelpe foreningene med å ivareta sine forpliktelser i forhold til den virksomhet den enkelte bedriver.


Her kan du lese forslaget i detalj, samt Forbundsstyrets innstilling til landsmøtet.

Her finner du andre saker og informasjon vedrørende NJFFs landsmøte.

​​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.