NJFF Hedmark tildelt NJFFs Viltstellpris
Publisert 08.02.2016 19:07
Oppdatert 06.06.2016 12:22
NJFF Hedmark tildelt NJFFs Viltstellpris
Fylkessekretær Ole Mattis Lien (t.h) mottok NJFFs viltstellpris fra forbundsleder Runar Rugtvedt på vegne av NJFF Hedmark.
NJFF Hedmark tildelt NJFFs Viltstellpris
Det er registrert 3147 felte rødrever i løpet av prosjektperioden. Bruk av reven som nyttig ressurs er også viktig i prosjektet.
På landsmøtet til NJFF ble forbundets viltstellpris tildelt Hedmark fylkeslag for deres "På jakt etter rødreven"-prosjekt. Gjennom fire år har man samlet inn rev fra jakt i store områder, kartlagt erfaringer og vunnet ny kunnskap om reven.

​​​​​​​​​NJFF vurderer prosjektet «På sporet av rødreven» som et godt eksempel på utmerket samarbeid mellom fylkeslag og lokalforeninger, og mellom vår organisasjon og representanter fra forvaltning og ulike forskningsmiljøer. 

- Prosjektet startet i 2010, og fikk med seg mange samarbeidspartnere. Det er registrert 3147 felte rødrever i løpet av prosjektperioden. Bruk av reven som nyttig ressurs er også viktig i prosjektet, sa forbundsleder Runar Rugtvedt da prisen ble delt ut.


Til stor nytte for forskningen​​

Prosjektet synliggjør hvordan slike prosjekter kan skape nyttige relasjoner mot forskningsmiljø, ved at resultatene i prosjektet har kommet til nytte hos flere forskningsinstitusjoner og overvåkingsorganer: Veterinærinstituttet har fått prøver til å overvåke sykdomsbildet i revebestanden og NINA/ NiHm (Høgskolen i Hedmark) har fått tilgang til data som er brukt i ulike forskningsprosjekt. Prosjektet er et godt eksempel på hvordan slikt samarbeid bør foregå.

​​Videre viser prosjektet også hvordan vi med målrettet innsats kan skape interesse for og bygge opp kompetanse innenfor jaktformer som kun har vært benyttet i mer begrenset grad.

Her kan du lese mer om NJFF Hedmarks Rødrev-prosjekt​.


Om NJFFs viltstellpris​​

Norges Jeger- og Fiskerforbunds Viltstellpris utdeles til medlemmer eller organisasjonsledd i NJFF som har gjort en særlig innsats av verdi for det alminnelige, framtidige viltstell i vårt land. Dette kan gjelde både administrative opplegg for gjennomføring av lokale aksjoner og tiltak samt organisering og finansiering av disse, så vel som pionertiltak på den praktiske siden.

​Her finner du andre saker og informasjon vedrørende NJFFs landsmøte.​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.